Hjem Fremhevet Putin har gitt soldatene ordre om å angripe alle retninger

Putin har gitt soldatene ordre om å angripe alle retninger

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Lørdag ettermiddag trapper Russland opp angrepet mot Ukraina.

– Avansér alle retninger, er den nye ordren, opplyser det russiske forsvarsdepartementet. Ifølge Dagbladet er ordren gjengitt i flere ulike medier.

Bakgrunnen er at det ikke ble noen fredsforhandlinger lørdag.

– Etter at ukrainsk side avviste forhandlingsprosessen, ble alle styrker i dag gitt ordre om å utvide offensiven fra alle kanter i samsvar med planene for operasjonen, sier den russiske hærens talsperson Igor Konasjenkov ifølge avisa i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet.

En rådgiver for Ukrainas president sier ifølge NRK at de er klare for diskutere våpenhvile, men at Russland har lagt til rette for umulige forhold for forhandlinger.

– Vi støtter forhandlinger om våpenhvile, men ikke ultimatum.

Rådgiveren avviser russiske påstander om at ukrainerne har nektet å forhandle.

Russiske soldater presser framover mot Kyiv, men den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj sier tidlig lørdag ettermiddag at Kyiv fortsatt er intakt.

Det er delt ut 25.000 automatvåpen til innbyggere i Kyiv for å stagge ned russiske angrep. ifølge innenriksminister Denys Monastyrskyj.

Monastyrskyj kunngjorde også at det var delt ut panservernvåpen i en videomelding lørdag.

Siden natt til lørdag har det pågått harde kamper flere steder i og rundt Ukrainas hovedstad. Dette melder VG. Det pågår også kamper i byene Mariupol, Kherson, Mykolaiv og Odessa sør i landet.

Ukrainas president Zelenskyj iera lørdag formiddag at Ukraina fremdeles kontrollerer Kyiv og viktige områder rundt byen. Ordfører Vitalij Klitsjko hevder at det ikke er russiske soldater inne i sentrum av byen.

– Natten i går var tøff, men det er ingen russiske soldater i byen, sier Klitskjo i en videomelding publisert i nyhetskanalen Telegram lørdag morgen.

Den ukrainske forsvarsministeren, Oleksij Reznikov, hevder ifølge VG lørdag ettermiddag at ukrainske styrker så langt har drept om lag 3000 russiske soldater. Samtidig er over 200 blitt tatt til fange, hevder han.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com