in

Putin med ny advarsel til Europa: – Vi vil bruke dem om nødvendig

putin youtube
Foto: Skjermdump Youtube

Russlands president Vladimir Putin holdt en tale på et møte i det rådgivende rådet til det russiske parlamentet i St. Petersburg. Nok en gang kommer han med truende uttalelser.

Uttalelsene til Putin kommer bare dager etter at Russlands utenriksminister Sergej Lavrov uttalte at tredje verdenskrig og atomkrig er høyst sannsynlig.

– Vi har alle verktøyene ingen andre kan skryte av. Vi vil bruke dem om nødvendig, sa Putin, i det som blir sett på som en referanse til ballistiske missiler og atomvåpen.


Ukrainas allierte har trappet opp tilførselen av våpen, og USA har lovet å sørge for at Ukraina beseirer Russland.

I forrige uke startet Russland en storoffensiv for å erobre Donbas-regionen etter å ha trukket seg ut av områdene rundt hovedstaden Kiev.

Putin holdt en tale til russiske lovgivere i den nordlige byen St Petersburg i dag. Og i talen kom den russiske presidenten med nye trusler mot Europa.

– Hvis noen utenfra prøver å gripe inn i Ukraina og skape strategiske trusler for Russland, vil vår respons være lynrask, sa han.

Den russiske lederen la til at alle beslutninger om hva den russiske responsen vil omfatte allerede er tatt – uten å gi noen ytterligere detaljer.

Russland invaderte Ukraina 24. februar, og i løpet av få dager beordret president Putin sitt militære å sette Russlands atomavskrekkingsstyrker i høy beredskap. Analytikere antyder at slike trusler er et forsøk fra Putin på å advare Ukrainas allierte om ikke å gripe mer inn i konflikten.

Samtidig viser Europa og USA en bred støtte til Ukraina. USAs forsvarsminister Lloyd Austin har lovet å flytte «himmel og jord» for å sikre at Ukraina vinner krigen.

Det har nylig vært et økende antall løfter om å øke militær støtte til Ukraina, inkludert Tysklands kunngjøring om at de vil sende 50 luftvernstridsvogner.

I en hovedtale i London i dag sa Storbritannias utenriksminister Liz Truss at seier for Ukraina nå er et «strategisk imperativ» for Vesten. Utenriksministeren advarer mot konsekvensene dersom Russland skulle lykkes i Ukraina.

– Vi vil fortsette vår støtte. For å presse Russland ut av hele Ukraina, sa Truss.

Dette innebærer at russiske styrker ikke bare må forlate det okkuperte territoriet de siste ukene siden deres invasjon i februar, men også Krim, som den annekterte for åtte år siden etter en folkeavstemning, og deler av den østlige Donbas-regionen.

LES OGSÅ: Utlover dusør på Putin: 8,8 millioner kroner

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Prinsesse Märtha Louise

Den overraskende nyheten om Märtha Louise: – Jeg tror dette kan bli forrykende

trøtt

Er du slapp og sliten? Dette kan være årsaken