in

Putin møtte nett-protester på morsdagen

putin youtube
Foto: Skjermdump Youtube

En aktivistgruppe som består av russiske mødre startet en underskriftskampanje i anledning morsdagen. De krever at Russland trekker styrkene tilbake fra Ukraina.

Søndag 27. november var det morsdag i Russland. I den anledning samlet en gruppe russiske soldatmødre underskrifter på nett, og de krever ifølge CNN at russiske styrker trekkes ut av Ukraina og lar de russiske soldatene komme hjem til familiene sine i Russland.

«Vi er imot at våre sønner, brødre, ektemenn og fedre deltar i dette», sier mødrene ifølge dansk TV 2 på nettsiden Change.org


Det er aktivistgruppen «Feminist Anti-War Resistance» som står bak underskriftsinnsamlingen, som i skrivende stund har nådd 4500 underskrifter.

Relatert: HANS WILHELM STEINFELD: DERFOR BLIR DETTE SLUTTEN FOR PUTIN

Målet er ifølge innsamlingsnettstedet Change.org å nå minst 5000 signaturer, for da er mer sannsynlig at lokale nyhetssider vil fange opp historien.

«I ni måneder nå har den såkalte spesialoperasjonen pågått. Den bringer ødeleggelse, sorg, blod og tårer.(…) Uansett hvilken nasjonalitet, religion eller sosial status vi har, er vi – Russlands mødre – forent om ett ønske: Å leve i fred og harmoni, oppdra barna våre under en fredelig himmel og ikke være redde for fremtiden deres», skriver kvinnene i oppropet.

Familier må selv betale for soldatenes skuddsikre vester

Ifølge mødrene bak innsamlingen er de russiske soldatene satt inn i krigen med det ene formålet å dø. Og de sendes til nabolandet helt uten utstyr, sier kvinnene bak initiativet.

– I mange regioner vil familiene til de mobiliserte selv måtte samle utstyr til mennene som sendes i døden, og de må betale for alt selv, også skuddsikre vester. Hvem skal sikre familiene som mister forsørgere? Vi vet hva som blir svaret: Anstrengelsene blir nok enda en bør på mødrenes allerede tunge skuldre, heter det i oppropet.

Her finner du gavetips til morsdag.

De russiske mødrene sier de også er «dypt bekymret» for hva som skjer i Ukraina:

– Vi er imot at våre sønner, brødre, ektemenn og fedre deltar i dette. Deres plikt er å beskytte mødres og barns frihet og rettigheter, og dere skal ikke lukke øynene for alt dette.

Putin anklages for iscenesatt møte med håndplukkede mødre

Mødrenes begjæring kommer etter at president Putin fredag ​​ble anklaget for å ha holdt et iscenesatt teselskap med 17 «håndplukkede mødre» som viste sin støtte til krigen i Ukraina.

Det gikk imidlertid ikke lang tid før en rekke organisasjoner bestående av russiske mørdre rykket ut og sa møtet var orkestrert av Kreml.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Asgeir Borgemoen

Husker du «sjefen over alle sjefer»? Dette gjør Asgeir Borgermone i dag

12 ting du kanskje ikke visste om advent