Hjem Fremhevet Putin: – Vi har selvsagt stoppet å bombe

Putin: – Vi har selvsagt stoppet å bombe

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

«Vi har stoppet å bombe», sier Russlands president Vladimir Putin lørdag formiddag under et TV-sendt arrangement sendt av Reuters.

– Vi har selvfølgelig stoppet å bombe og skaffet humanitære korridorer, men det er Kyiv som ikke slipper folkene ut. Lederne i Kyiv ødelegger landet sitt, sier presidenten.

– Vi hører hvordan europeiske ledere snakker, men de kommer ikke til å lykkes i krigen. De sanksjonene som er nå – er det samme som krig. Dere må forstå utfallet av det som skjer nå, sier han videre.

I en uttalelse fra Kreml lørdag, anklager Putins talsperson, Dmitry Peskov, vestlige ledere for å oppføre seg som «økonomiske banditter» med sine sanksjoner mot Russland, skriver Sky News.

Putin sier videre at Moskva vil respondere på sanksjonene, og at dette vil være i tråd med russiske interesser.

– Dette innebærer ikke at Russland er isolert. Verden er for stor til at Europa og Amerika kan isolere et land, og enda mer når det kommer til et så stort land som Russland. Det er mange andre land i verden, sier Peskov ifølge Sky News.

Han sier også at demilitarisering er hovedoppgaven deres.

– Ukraina må være en nøytral stat. Vi har ødelagt nesten all militær infrastruktur i Ukraina, og vi er nesten ferdig med den jobben, sier presidenten.

Lørdag erklærte Russland midlertidig våpenhvile og humanitær korridor for evakueringen av sivile i byene Mariupol and Volnovakha. Lørdag formiddag kom det meldinger om brudd på våpenhvilen.

Mariupols byråd sier at russiske styrker ikke overholder avtalt våpenhvile langs hele lengden av en planlagt rute for evakuering av sivile, skriver Reuters.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com