Hjem Nyheter Putins bizarre gave fikk Berlusconi til å kaste opp

Putins bizarre gave fikk Berlusconi til å kaste opp

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Under en jakttur i 2013, overrasket Vladimir Putin den daværende italienske statsministeren Silvio Berlusconi med en gave som fikk ham til å kaste opp bak et tre.

Det var under en ferie at den russiske presidenten tok med seg Berlusconi ut på jakt. Ifølge Fabrizio Cicchitto, en tidligere senator fra Berlusconis parti Forza Italia, oppdaget Putin to hjorter og oppfordret Berlusconi til å skyte. Da italieneren nektet, tok Putin saken i egne hender, skjøt begge hjortene, og skar ut hjertet av en av dem. Det skriver Independent.

Putin, med en tilfreds mine, ga hjertet til Berlusconi og sa det ville bli et enestående måltid. Dette resulterte i at Berlusconi kastet opp bak et tre, og kommenterte senere at kanskje det var en del av jegerens skikk.

Vennskap og ekstravagante gaver

Berlusconi og Putin hadde et tett vennskap og besøkte ofte hverandre. De utvekslet overdådige gaver og delte mange felles opplevelser. Når Putin besøkte Italia for europeiske toppmøter, tilbrakte de ofte tid sammen, og Berlusconis villa i Milano var et vanlig samlingssted for deres nattlige sammenkomster.

putin
Bilde fra 2010 da Vladimir Putin var ute på jakt, historien Berlusconi nevnte skjedde tre år senere. Foto: DMITRY ASTAKHOV / AP RIA NOVOSTI RUSSIAN GOVERNMENT

I 2014 besøkte Putin Berlusconis villa etter midnatt og ble der til nesten klokka tre på morgenen, før han dro hjem søvnig og utslitt.

Berlusconis syn på Putins invasjon av Ukraina

Til tross for deres nære forhold, uttrykte Berlusconi i april 2022 at han var dypt skuffet over Putins invasjon av Ukraina. Senere ble det lekket opptak hvor Berlusconi beskrev hvordan han mottok 20 flasker vodka fra Putin til sin 86-årsdag, og skyldte krigen på Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

Berlusconi døde på et sykehus i Milano i fjor, etter å ha lidd av leukemi og utviklet en lungebetennelse. Putin uttrykte sin sorg over tapet av sin «kjære venn» og fremhevet Berlusconis visdom og balanserte beslutninger i en melding på Telegram.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com