in

Putins mann rammet av flynekt

putin

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov skulle etter planen besøke Serbia mandag og tirsdag. Nabolandene slapp imidlertid ikke flyet hans gjennom deres luftrom og møtet i Serbia ble derfor avlyst.

Russland skylder på vesten etter at utenriksministeren, Sergej Lavrov, måtte avlyse et besøk til Serbia da landene rundt stengte luftrommet for flyet hans. Dette skriver den britiske avisen the Guardian.

I en kommentar gjengitt av russiske nyhetsbyråer omtaler talsperson for det russiske utenriksdepartementets, Maria Zakharova, trekket som «en annen lukket kommunikasjonskanal».

Lavrov skulle ha hatt samtaler i Beograd med den serbiske presidenten, Aleksandar Vučić. Men Bulgaria, Nord-Makedonia og Montenegro har valgt å stenge luftrommet for flyet.

Russlands invasjon av Ukraina har allerede utløst et luftromsforbud for russiske fly i EU.

– Vårt diplomatikorps mestrer ennå ikke teleportering, sier en ledende kilde i utenriksdepartementet til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Senere beskrev Lavrov flyttingen for å blokkere flyet hans som «unik» og sa at han heller ville invitere sin serbiske kollega til å besøke ham i Moskva i stedet.

– Hvis vesten ser på et besøk av den russiske utenriksministeren i Serbia som noe som nærmer seg en trussel på en universell skala, så står det helt klart ganske dårlig til i vest, sier Lavrov ifølge the Guardian.

Serbias innenriksminister, Aleksandar Vulin, sier han er lei for «hindringen» av besøket til Lavrov som han beskriver som «en stor og bevist venn av Serbia».

– En verden der diplomater ikke kan søke fred, er en verden der det ikke er fred. De som forhindret Sergej Lavrovs ankomst ønsker ikke fred, de drømmer om å beseire Russland, sa Vulin ifølge the Guardian i en uttalelse.

Han la til at «Serbia er stolt over å ikke være en del av det anti-russiske hysteriet, og landene som er, vil få tid til å skamme seg.»

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette bør du ikke gjøre hvis du krasjer

Trine Dehli Cleve

«Skal vi danse»-dommer Trine Dehli Cleve i sorg: – Kjæreste fineste mammaen min