Hjem Blomster Pynt uteplassen med popcorngress i sommer – Følg denne enkle oppskriften

Pynt uteplassen med popcorngress i sommer – Følg denne enkle oppskriften

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Ikke for å skryte, men dagens oppskrift på hvordan man dyrker popcorngress er rett og slett utrolig kul. Hvis du ikke har prøvd å dyrke ditt eget popcorngress enda, må du prøve det nå.

De siste årene har popcorngress blitt mer og mer populært. Hvorfor? Fordi det blir et skikkelig fint prydgress, og koster nesten ingenting!

Liker du også å forskjønne hjemmet ditt med prydgress? Her får du vite hvordan du enkelt kan gjøre nettopp dette med kun en blomsterpotte, litt jord, og en håndfull popcornkorn!

Dyrk dekorativt gress – med popcornkorn

Det som er så fint med popcorngress er den klare grønnfargen. Se bare her:

Foto: Instagram / silverodlan1

Ta fram posen med popcorn fra skapet og kast en neve i jorden – snart vil det vokse i full blomst!

Popcorngresset har raskt blitt et viralt og trendy fenomen, sannsynligvis takket være at det er både enkelt og morsomt å dyrke.

Slik gjør du:

Du trenger bare popcornkorn, plantejord og en blomsterpotte.

  • Fyll potten nesten full med jord.
  • Hell i popcornkornene (ta heller for mye enn for lite!) og dekk til med omtrent to centimeter jord.
  • Vann daglig og plasser potten utendørs i solen. (Obs, rundt 17.mai kan være en god tid å sette potten ut).
  • Resultatet vil begynne å vise seg etter et par uker.

Hva gjør jeg med popcorngress som har blitt gult?

Et vanlig problem med popcorngress er at det kan begynne å gulne etter noen måneder. Ifølge Leva & Bo skyldes dette at det har blitt for trangt for røttene, noe som gjør at de får for lite næring. Det du da kan gjøre er å plante om gresset i en større potte, eller i friluft.

Du kan også klippe bort alle gule blader og legg deretter et lag med kugjødsel over jorden og bland godt. Vann gresset – gjerne med plantenæring i – og vent noen dager. Du vil snart se at det gule har blitt erstattet med nytt, friskt gress.

Gøy for barna!

Trenden med popcorngress vises seg godt på sosiale medier hvor mange deler bilder av popcorngresset sitt, og ikke minst er det mange som påpeker at det kan være både lærerikt og morsomt for barn å være med på prosessen.

«Popcorngress er blitt sådd idag. Både stor og liten, og en pelsdott er med. Denne våren har barna fått bli med på det meste av plantingen, det gøy å være med på og ikke minst lærerikt 🌱🌱,» skriver Ida på Instagram.

Sett utendørs i mai

Mange lurer på når man bør sette ut krukken med popcorngress. Vi kom over et tips fra Hageguiden på Instagram som skriver:

«Hvis du har sådd inne, ikke flytt popcorngresset ut riktig ennå. Hos oss var det frost i natt, og mais (som dette egentlig er), er varmekjære planter. Vent en måned til før du setter ut. Rundt 17. mai er passe med mindre våren blir tropisk. Også viktig å herde/venne til sol. Sett i skyggen de første par dagene, hvis ikke kan bladene bli solbrente og stygge. Det går også veldig fint å så direkte ut. Nå er det for kaldt til at det vil spire, men i mai går det fint. Og det vokser fort, så ikke noe å stresse med.»

Nedenfor kan du se en video Kreative Ideer har publisert om hvordan de gjorde det da de skulle lage popcorngress.

Som du ser så er det riktig så enkelt! Start med å så popcorn i dag, så har du nydelig prydgress til sommeren!

  1. sitrontre
  2. aloe vera
Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com