Forskning Pynter du tidlig til jul? Det kan gi deg...

Pynter du tidlig til jul? Det kan gi deg et langt og lykkeligere liv

-

- Reklame -

Det sies at en god latter forlenger livet, men faktisk er det en enklere forklaring på fenomenet enn dette. Når vi er glade produserer hjernen vår endorfiner, serotonin og dopamin, såkalte «glade hormoner» som alle påvirker mer enn bare humøret.

De «glade hormonene» bidrar nemlig ikke bare til at føler oss bedre, vi lever også lenger samtid som som det er godt for immunsystemet. Så er spørsmålet, hva gjør oss glade, og her er det mange delte meninger.

Noen mener at det å omgis gode venner gjør oss glade, og det gjør det sikkert også, men en oppsiktsvekkende undersøkelse viser at det kan være helt andre ting som gjør minst samme nytten. En av dem er å pynte til jul. Ja, du leste riktig. Folk som pynter til jul tidlig, har større sannsynlighet for et lengre og lykkeligere liv enn de som ikke gjør det.

Det er en studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet «Journal of Environmental Psychology» som fastslår at det å pynte til jul faktisk kan påvirke helsen din – både fysisk og psykisk.

For ikke bare beveger du deg mer enn ellers, du blir glad og i godt humør av det. Pynter du så tidlig, vil du gå og glede deg, hvilket også produserer de positive hormonene vi har så godt av.

En av forskerne bak undersøkelsen, Steve McKeown, en psykoanalytiker på McKeown Clinic, hevder at det er flere bakenforliggende årsaker til at vi føler glede ved å pynte til jul, ut over forventningen om den forestående feiringen. Det minner oss om barndommen på en positiv måte, samtidig som undersøkelsen viser at hjem som er pyntet med julepynt ofte blir oppfattet som mer «åpne» og gjestfrie enn andre.

LES OGSÅ: Professor mener sjokolade kan ha bedre hostedempende effekt enn honning og sitron

Det legges imidlertid til at julepynt også kan vekke vonde minner, spesielt hvis man nylig har mistet noen man pleide å feire jul med, men hovedsakelig er erfaringene gode i forhold til julepynting.

Så oppskriften på et langt og lykkelig liv må være å pynte til jul tidligere enn ellers, og heller bruke tiden frem fra pyntingen til selve julekvelden til å glede seg.

Del artikkelen med noen som elsker jul! 

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Kronprins Håkon om døden: – Skremmer meg litt, men er ikke redd

Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette-Marit er i disse dager sammen med 19 forfattere i Tyskland med litteraturtoget. Kronprinsen er...

Wenche Myhre med gladmelding til fansen

Wenche Myhre (72) er ikke veldig aktiv på sosiale medier. Det har hun tidligere sagt at hun skal bli...

– Dette er ansiktet til metamfetamin

Cody Bishop (27) fra Missouri i USA begynte og ruse seg på heroin og metamfetamin. På bare sju måneder...

Samuel Massie og bestefaren er i sjokk etter tigerangrep

Eventyreren Samuel Massie (26) og bestefaren hans, Arne Ulvolden (84) er igjen ute på reise. Denne gangen befinner de...

Ingrid Bjørnov med gladmelding for 2020

I slutten av 2018 kom den triste beskjeden om at Ingrid Bjørnov måtte avlyse alle show. Kreften hadde spredt...

Far lot sin 3-år gamle datter velge klær før fotografering i barnehagen – nå deles bildet over hele verden

Som barn er det alltid spesielt å bli tatt et litt høytidelig bilde av. Det årlige bildet i barnehagen...