søndag, mai 16, 2021

R-tallet er nå på 0,86

Mest lest nå

Reproduksjonstallet viser at epidemien er i en synkende fase, skriver FHI i ukesrapporten.

I Folkehelseinstituttets ukerapport for uke 13 er reproduksjonstallet for koronaviruset på 0,86. Det betyr at hver smittede i gjennomsnitt smitter 0,86 andre.


Samtidig sier FHI at tallene er usikre ettersom det var en kraftig nedgang i personer som testet seg i påskeuka.

– Data for inneværende uke vil gi et bedre bilde av den epidemiologiske situasjonen etter påskeferien, skriver FHI i rapporten.

Antall meldte tilfeller gikk ned i alle fylker, med unntak av Vestland, Nordland og Troms og Finnmark.

– Det er svært stor geografisk variasjon både mellom og innad i ulike fylker, opplyser FHI.

4 av 5 innlagte er fra Oslo og Viken

Etter flere uker med økning i antall nye innleggelser i sykehus med covid-19 som hovedårsak til innleggelsen, har antall nye innleggelser vært relativt stabilt siste to-tre uker.

I uke 13 er det foreløpig rapportert om 205 nye innleggelser. Dette er på samme nivå som uken før, og litt ned fra uke 11.

– Av de nye innleggelsene siste uke var 81 prosent fra Oslo og Viken, og i disse fylkene er det rapportert om en økning i antall nye innleggelse fra uke 12 til uke 13, melder FHI.

Det er foreløpig rapportert om 35 nye innleggelser i intensivavdeling i uke 13. Etter en økende trend de siste ukene har antall nye innleggelser i intensivavdeling gått ned. 

Det var 13 dødfall i påskeuken, dette er fem flere enn uken før.

Engelsk virus dominerer

83 prosent av koronatilfellene er nå den engelske virusmutasjonen.

– iden denne varianten har større underliggende spredningsevne, vil det kreves bedre effektivitet av tiltakene og eventuelt nye tiltak for å holde epidemien nede, melder FHI i rapporten.

1 million vaksinedoser

I et innlegg på Facebook opplyser FHI at det nå er satt over en million vaksinedoser mot Covid-19 i Norge.

Til sammen har 722 648 personer fått én dose med koronavaksine i Norge, og 287 412 personer har fått to doser og regnes som fullvaksinerte, skriver FHI.

Fordelingen av vaksinedosene har så langt vært slik:

  • 83 % av alle over 85 år har nå fått andre vaksinedose mot covid-19.
  • 86% av de mellom 75-84 år er vaksinert med første dose.
  • Litt over halvparten av ansatte i helse- og omsorgstjenesten har mottatt første dose av koronavaksinen, og høyest andel vaksinerte finner vi blant ambulansepersonell og leger.

Over en million vaksinedoser mot covid-19 er satt i Norge. Er du vaksinert i Norge det siste døgnet kan du ha fått dose…

Posted by Folkehelseinstituttet on Wednesday, April 7, 2021

– Vi ser at helsepersonell over hele landet gjør en solid innsats for å få vaksinert det de kan, og vi er glade for at så mange takker ja til å bli vaksinert for å beskytte seg selv mot alvorlig sykdom, sier Camilla Stoltenberg.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter