fredag, januar 24, 2020
Helse Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene - nå...

Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene – nå viser hun verden hvor galt det kan gå

-

Rachael Knappier (29) stilte opp i frokostshowet «This Morning». Historien om hvordan hun nesten mistet leppa har skapt oppmerksomhet verden rundt.

TV 2 var den første norske avisen som skrev om Rachel og saken har fått hyppige delinger gjennom sosiale medier. Rachel ønsker å fortelle historien sin fordi hun ønsker en forandring i kosmetikkbransjen, og advare andre om hvor store konsekvenser en injeksjon i leppa kan få.

Må ha kompetanse

Rachel var på et «Botox-party», som blir mer og mer populært, da hun fikk injisert fillers i overleppa. 29-åringen hadde i utgangspunktet ikke tenkt å kjøpe noe på partyet, men ble overbevist av kvinnen som arrangerte eventen. Rachel trodde hun var sykepleier, noe hun ikke var.

Ettersom Rachel har en liten kul i overleppa, ble hun overtalt til å bruke såkalte fillers for å jevne denne ut. Fillers injiseres som en gelé som skal «fylle ut» eller rette ut et område i huden. Det anses ikke som et legemiddel, og det stilles dermed ingen krav om kompetanse til personen som skal injisere dette på en annen.

Rachel før injiseringen. Foto: Rachael Knappier/Facebook

Nå har Rachel startet kampanjen «Safety in Beauty» for å endre på dette. Hun ønsker seg en lov om at bare autorisert helsepersonell skal kunne utføre kosmetiske injeksjoner.

Trodde jeg skulle dø

Rachels erfaring med fillers ble nemlig ulidelig. Da hun kom hjem fra «botox-festen» la hun seg til å sove. Noen timer senere våknet hun med voldsomme smerter. Leppa hadde hovnet noe voldsomt opp.

«Leppene mine hovnet opp, jeg har aldri sett noe lignende, og trykket var uutholdelig», sier Rachael til britiske The Mirror.

Timer etter injiseringen. Foto: Rachael Knappier/Facebook

Rachel trodde at hun hadde fått en allergisk reaksjon. Hun dro til legevakta, men det viste seg at det ikke var snakk om allergi. Det var injeksjonen som var satt feil. Filleren var injisert rett i en blodåre.

LES OGSÅ: Vippeextensions kan føre til oppblomstring av midd: – Nå advarer leger

«Jeg skal aldri gå på en Botox-fest igjen. Jeg angrer på at jeg ikke gjorde forundersøkelser, og at jeg bare antok at alle som injiserer Botox og fillers har studert medisin. Jeg kunne ha fått samme reaksjon på filleren med en lege, men forskjellen er at de hadde visst hvordan en skal behandle det», sier hun ifølge TV 2.

Nå håper hun at andre kan lære av hennes historie. Flere og flere bruker både botox og fillers, gjerne på såkalte «botox-fester». Husk alltid at dersom du skal bruke noe slikt, bør du sjekke hvilke kompetansen personen som skal injisere dette på deg har!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...