Forsiden Helse Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene - nå viser hun verden...

Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene – nå viser hun verden hvor galt det kan gå

Rachael Knappier (29) stilte opp i frokostshowet «This Morning». Historien om hvordan hun nesten mistet leppa har skapt oppmerksomhet verden rundt.

TV 2 var den første norske avisen som skrev om Rachel og saken har fått hyppige delinger gjennom sosiale medier det siste døgnet. Rachel ønsker å fortelle historien sin fordi hun ønsker en forandring i kosmetikkbransjen, og advare andre om hvor store konsekvenser en injeksjon i leppa kan få.

Må ha kompetanse

Rachel var på et «Botox-party», som blir mer og mer populært, da hun fikk injisert fillers i overleppa. 29-åringen hadde i utgangspunktet ikke tenkt å kjøpe noe på partyet, men ble overbevist av kvinnen som arrangerte eventen. Rachel trodde hun var sykepleier, noe hun ikke var.

Reklame

Ettersom Rachel har en liten kul i overleppa, ble hun overtalt til å bruke såkalte fillers for å jevne denne ut. Fillers injiseres som en gelé som skal «fylle ut» eller rette ut et område i huden. Det anses ikke som et legemiddel, og det stilles dermed ingen krav om kompetanse til personen som skal injisere dette på en annen.

Rachel før injiseringen. Foto: Rachael Knappier/Facebook

Nå har Rachel startet kampanjen «Safety in Beauty» for å endre på dette. Hun ønsker seg en lov om at bare autorisert helsepersonell skal kunne utføre kosmetiske injeksjoner.

LES OGSÅ
4 år gammel jente ringte nødnummeret - "Mamma sitter med lukkede øyne i sofaen"

Trodde jeg skulle dø

Rachels erfaring med fillers ble nemlig ulidelig. Da hun kom hjem fra «botox-festen» la hun seg til å sove. Noen timer senere våknet hun med voldsomme smerter. Leppa hadde hovnet noe voldsomt opp.

«Leppene mine hovnet opp, jeg har aldri sett noe lignende, og trykket var uutholdelig», sier Rachael til britiske The Mirror.

Timer etter injiseringen. Foto: Rachael Knappier/Facebook

Rachel trodde at hun hadde fått en allergisk reaksjon. Hun dro til legevakta, men det viste seg at det ikke var snakk om allergi. Det var injeksjonen som var satt feil. Filleren var injisert rett i en blodåre.

«Jeg skal aldri gå på en Botox-fest igjen. Jeg angrer på at jeg ikke gjorde forundersøkelser, og at jeg bare antok at alle som injiserer Botox og fillers har studert medisin. Jeg kunne ha fått samme reaksjon på filleren med en lege, men forskjellen er at de hadde visst hvordan en skal behandle det», sier hun ifølge TV 2.

Nå håper hun at andre kan lære av hennes historie. Flere og flere bruker både botox og fillers, gjerne på såkalte «botox-fester». Husk alltid at dersom du skal bruke noe slikt, bør du sjekke hvilke kompetansen personen som skal injisere dette på deg har!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha...

Fant flaskepost på stranden. Innholdet får finneren til å fryse til is

Judi avsluttet arbeidsdagen som hun alltid gjør, med å gå på stranden og rydde og plukke søppel. Men denne dagen, fant hun noe helt...

Bildene av den utsultede elefanten vekker harme

Den 70 år gamle elefanten Tikiiri er en del av en festival på Sri Lanka. Der jobber hun med å frakte festivaldeltakere rundt. Hun...

Kalte datteren feit og stygg. Da så moren rødt

Jade North var i bassenget med datteren sin da to gutter kom bort til datteren og kalte henne feit og stygg. Jades konfrontasjon med...

På parets første date merket hun noe rart – Fire måneder senere ble han lam, men hun nekter å gi han opp

Ekte kjærlighet er noe vi alle drømmer om å finne. Men hva gjør du dersom din utkårede plutselig får en alvorlig sykdom som lenker...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT