søndag, desember 8, 2019
Helse Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene - nå...

Rachel (29) fikk injisert fillers i leppene – nå viser hun verden hvor galt det kan gå

-

Rachael Knappier (29) stilte opp i frokostshowet «This Morning». Historien om hvordan hun nesten mistet leppa har skapt oppmerksomhet verden rundt.

TV 2 var den første norske avisen som skrev om Rachel og saken har fått hyppige delinger gjennom sosiale medier det siste døgnet. Rachel ønsker å fortelle historien sin fordi hun ønsker en forandring i kosmetikkbransjen, og advare andre om hvor store konsekvenser en injeksjon i leppa kan få.

Må ha kompetanse

Rachel var på et «Botox-party», som blir mer og mer populært, da hun fikk injisert fillers i overleppa. 29-åringen hadde i utgangspunktet ikke tenkt å kjøpe noe på partyet, men ble overbevist av kvinnen som arrangerte eventen. Rachel trodde hun var sykepleier, noe hun ikke var.

Ettersom Rachel har en liten kul i overleppa, ble hun overtalt til å bruke såkalte fillers for å jevne denne ut. Fillers injiseres som en gelé som skal «fylle ut» eller rette ut et område i huden. Det anses ikke som et legemiddel, og det stilles dermed ingen krav om kompetanse til personen som skal injisere dette på en annen.

Rachel før injiseringen. Foto: Rachael Knappier/Facebook

Nå har Rachel startet kampanjen «Safety in Beauty» for å endre på dette. Hun ønsker seg en lov om at bare autorisert helsepersonell skal kunne utføre kosmetiske injeksjoner.

Trodde jeg skulle dø

Rachels erfaring med fillers ble nemlig ulidelig. Da hun kom hjem fra «botox-festen» la hun seg til å sove. Noen timer senere våknet hun med voldsomme smerter. Leppa hadde hovnet noe voldsomt opp.

«Leppene mine hovnet opp, jeg har aldri sett noe lignende, og trykket var uutholdelig», sier Rachael til britiske The Mirror.

Timer etter injiseringen. Foto: Rachael Knappier/Facebook

Rachel trodde at hun hadde fått en allergisk reaksjon. Hun dro til legevakta, men det viste seg at det ikke var snakk om allergi. Det var injeksjonen som var satt feil. Filleren var injisert rett i en blodåre.

«Jeg skal aldri gå på en Botox-fest igjen. Jeg angrer på at jeg ikke gjorde forundersøkelser, og at jeg bare antok at alle som injiserer Botox og fillers har studert medisin. Jeg kunne ha fått samme reaksjon på filleren med en lege, men forskjellen er at de hadde visst hvordan en skal behandle det», sier hun ifølge TV 2.

Nå håper hun at andre kan lære av hennes historie. Flere og flere bruker både botox og fillers, gjerne på såkalte «botox-fester». Husk alltid at dersom du skal bruke noe slikt, bør du sjekke hvilke kompetansen personen som skal injisere dette på deg har!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Brøytebilsjåfør advarer foreldre: – Dette er livsfarlig!

Terje Nilsen fra Tromsø har vært brøytebilsjåfør i over 20 år. Han har flere ganger kommet over snøhuler som barn har gravd i snøfonnene...

Dyrlegen stod klar med sprøyten som skulle avlive valpen. Da kom sjefen løpende inn og ropte: Stopp!

Lille Starfish ble funnet utendørs i San Francisco da hun bare var en liten valp. Hun klarte ikke å stå på beina sine. I...

Sykehuset fakturerte 40 dollar for hudkontakt mellom moren og babyen etter fødselen

Ryan Grassley hadde nettopp blitt pappa. Babyen hadde blitt forløst gjennom keisersnitt. Alt gikk fint, mor og barn hadde det bra. Men da han...