Forsiden Historier fra livet Rachel hadde bendelorm i hjernen – var lettet

Rachel hadde bendelorm i hjernen – var lettet

42 år gamle Rachel Palma fra New York jublet da legene fortalte henne at hun hadde en bendelorm i hjernen. Vanligvis ville ingen jublet over å ha en levende skapning boende i hjernen, men for amerikaneren var dette gode nyheter.

Abc7 forteller den mystiske historien om kvinnen som trodde hun hadde hjernesvulst. Det var i januar i fjor Rachel først fikk symptomer. Hun slapp plutselig kaffekoppen, kunne ikke huske ord da hun skulle snakke, og også førsøkte å ringe døde familiemedlemmer.

Etter utallige doktorbesøk og flere hjerneskanninger oppdaget legene en lesjon på størrelse med en klinkekule i hjernen hennes. Rachel og mannen hennes fryktet det verste – en ondartet svulst – frem til nervokiruger startet en tre timer lang operasjon for å fjerne svulsten ved Mount Sinai sykehus i New York i september.

Bendelorm
Foto: Mount Sinai Health System

– Vi var overlykkelige, sa Dr. Jonathan Rasouli til nyhetsstasjonen. Dr. Rasouli forteller at de heiet og klappet av glede da de fant bendelormen.

LES OGSÅ
Nettbrettet brant hull i sengen bare centimeter fra guttens hode

Stort mysterium

Det store mysteriet i historien er hvordan bendelormen kom seg inn i hjernen til Rachel. Hun reiste aldri utenfor USA og hadde heller ikke spist rått kjøtt. Og for å være ærlig, så har hun gitt opp og prøve å finne svar, i følge Abc7.

LES OGSÅ
Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

bendelorm
Foto: Mount Sinai Health System

– Jeg sluttet å stille spørsmål og startet å feire og gjøre det meste ut av livet, fortalte Rachel til nyhetsstasjonen.

Legene sa senere at hadde de visst at det var en bendelorm og ikke en svulst som skapte alle problemene for Rachel, så kunne kanskje en kraftig dose med antibiotika vært utskrevet som behandling.

Slik tenker ikke Rachel.

Det er ingen tvil i mitt sinn at de reddet livet mitt, forteller hun til Abc7. Hun takker også legene for at de gav livet hennes tilbake.

Et liv som midlertidig er kuppet av en parasitt.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet