lørdag, juli 11, 2020

Rachel hadde bendelorm i hjernen – var lettet

Mest lest nå

42 år gamle Rachel Palma fra New York jublet da legene fortalte henne at hun hadde en bendelorm i hjernen. Vanligvis ville ingen jublet over å ha en levende skapning boende i hjernen, men for amerikaneren var dette gode nyheter.

Abc7 forteller den mystiske historien om kvinnen som trodde hun hadde hjernesvulst. Det var i januar i fjor Rachel først fikk symptomer. Hun slapp plutselig kaffekoppen, kunne ikke huske ord da hun skulle snakke, og også førsøkte å ringe døde familiemedlemmer.

Etter utallige doktorbesøk og flere hjerneskanninger oppdaget legene en lesjon på størrelse med en klinkekule i hjernen hennes. Rachel og mannen hennes fryktet det verste – en ondartet svulst – frem til nervokiruger startet en tre timer lang operasjon for å fjerne svulsten ved Mount Sinai sykehus i New York i september.


Bendelorm
Foto: Mount Sinai Health System

– Vi var overlykkelige, sa Dr. Jonathan Rasouli til nyhetsstasjonen. Dr. Rasouli forteller at de heiet og klappet av glede da de fant bendelormen.

Stort mysterium

Det store mysteriet i historien er hvordan bendelormen kom seg inn i hjernen til Rachel. Hun reiste aldri utenfor USA og hadde heller ikke spist rått kjøtt. Og for å være ærlig, så har hun gitt opp og prøve å finne svar, i følge Abc7.

bendelorm
Foto: Mount Sinai Health System

– Jeg sluttet å stille spørsmål og startet å feire og gjøre det meste ut av livet, fortalte Rachel til nyhetsstasjonen.

Legene sa senere at hadde de visst at det var en bendelorm og ikke en svulst som skapte alle problemene for Rachel, så kunne kanskje en kraftig dose med antibiotika vært utskrevet som behandling.

Slik tenker ikke Rachel.

Det er ingen tvil i mitt sinn at de reddet livet mitt, forteller hun til Abc7. Hun takker også legene for at de gav livet hennes tilbake.

Et liv som midlertidig er kuppet av en parasitt.

130,140FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter