Hjem Historier fra livet Rachel måtte føde sin døde baby: – takker sykepleierne som var der for henne

Rachel måtte føde sin døde baby: – takker sykepleierne som var der for henne

Da Rachel Whalen skulle føde sitt første barn, gikk det galt.

Dessverre ble ikke tegnene om en abort oppdaget tidlig i graviditeten. Rachel var i den viten om at alt var som det skulle, og det var først like før fødselen at hun ble informert om at datteren hennes ikke lenger levde.

En grusom beskjed å få. Og ingenting er så viktig som god støtte fra de du har rundt deg ved en slik traumatisk opplevelse.

For Rachel var det ikke bare kjærlighet og støtte fra venner og familie som hjalp henne da hun trengte det som mest. Det var de erfarne og medfølende sykepleiere hun møtte på sykehuset som spilte en stor rolle, og de som trøstet henne i etterkant av fødselen.

Nå har Rachel valgt å fortelle om de vanskeligste timene av livet sitt.

Foto: Facebook

Takker sykepleierne 

I ett innlegg på Facebook forteller Rachel om hvordan det er å føde et dødt barn, og hvor mye det betydde for henne å ha støttende mennesker rundt seg da det skjedde.

«Til sykepleierne,

Takk for at dere reddet meg. Deres ferdigheter, kunnskap og medfølelse ledet meg tilbake til livet. Dere gjorde det mulig å tenke på å leve etter døden.

For dette skylder jeg dere min kjærlighet og dypeste takknemlighet.

Takk til sykepleieren som alltid sørget for at mannen min hadde nok puter da han måtte vente på sykehusrommet mitt. Og takk til sykepleieren som ga han is fra fryseren. Du skjønte at dette var knusende for ham, og at han også trengte omsorgen din.

Takk til sykepleieren som var min advokat da jeg ikke kunne snakke fordi jeg var for opptatt med å kjempe for livet mitt. Jeg er ikke sikker på at jeg ville ha klart å se datteren min hvis du ikke hadde vært der.

Takk til sykepleieren som holdt rundt meg da jeg gråt. Omtanken kunne ikke gjøre om på noe, men du slapp en glimt av lys inn i min mørke verden.

Foto: Facebook

Takk til sykepleieren som stelte meg etter at datteren min døde. Takk for at du tok deg tid til å hjelpe meg å vaske ansiktet og børste håret mitt.

Tusen takk til sykepleieren som spurte meg ut om datteren min. Takk for at du visste hvor viktig det var for henne å være ekte, selv om hun var borte. Jeg vil aldri glemme måten du lente deg over senga på, akkurat som vi var venner, og spurte: «Vil du fortelle meg om henne?»

Takk til sykepleieren som kledde min baby og tok bildet av henne. Det bildet betyr hele verden for oss.

Takk til sykepleierne som tok seg tid til å lære navnene våre og navnet på datteren vår før du kom inn på rommet. Det betydde så mye å høre navnene våre sammen. Det fikk oss til å føle oss som en familie.

Takk til sykepleieren som kom inn på rommet mitt den første natten uten Dorothy, bare for å holde hånden min. Takk for at du fortalte historien om ditt eget barn som ble dødfødt. Takk for at du er den første personen som leder meg ut av isolasjonen man føler etter å ha mistet et barn. Din tilstedeværelse føltes for god til å være sann. 

takknemlig,
Den dere brakte tilbake»

Foto: Facebook

Det er umulig å forestille seg hvordan det må være å føde et dødt barn. Dessverre er det mange mødre som må gjennomgå dette.

Våre tanker går til Rachel, og de vidunderlige sykepleierne som hjalp henne da hele verden raste sammen.

Del denne artikkelen med venner og familie på Facebook for å hylle alle sykepleiere der ute – dere gjør en fantastisk jobb!

LES OGSÅ: 21 måneder gammel baby vant over kreft stadium fire – viser at det alltid finnes håp

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com