lørdag, juli 4, 2020

Hun ble rådet til å ta abort. Hennes åpne brev til legen rører nå tusenvis.

Mest lest nå

Da Courtney Barker ble gravid kunne man tidlig konstatere at hennes datter hadde Downs syndrom. Legen anbefalte henne og mannen til å avslutte graviditeten. Han forklarte hvor dårlig livskvaliteten deres ville bli dersom de bar frem et barn med Down syndrom.

Men foreldrene ville ikke høre snakk om slikt. Dette var deres datter uansett.


Noen måneder senere ble lille Emersyn født. De nybakte foreldrene oppdaget helt fra starten av hvor mye glede Emersyn tilførte livet deres. Men Courtney klarte ikke å gå slipp på ordene til legen. Hun ville fortelle legen hva hun mente om rådet hans.

Courtney brukte ett år på å skrive brevet – så gikk hun og Emersyn hånd i hånd til postkassen.

Nedenfor kan du lese brevet som nå tar internett med storm. 

Kjære lege,

En venn fortalte meg nylig om hvordan hennes lege pleide å si «Han er perfekt» når han så hennes barn på et sonogram. Da hennes sønn ble født med Down syndrom besøkte hun den samme legen. Han studerte den lille gutten og sa: «Hva var det jeg sa. Han er perfekt.»

Hennes historie skjærer i hjertet mitt. Samtidig som jeg er takknemlig og glad på min venns vegne, fyller historien hjertet mitt med sorg. Det var slik jeg skulle hatt det under svangerskapet. Jeg skulle ønske du var den legen.

Jeg kom til deg da jeg gjennomgikk en av de vanskeligste tidene i livet mitt. Jeg var livredd, nervøs og fullstendig forvirret. Jeg visste enda ikke sannheten om mitt barn, og det var den jeg så desperat behøvde fra deg.

Men istedenfor å oppmuntre meg, foreslo du at vi skulle avbryte graviditeten. 

Jeg fortalte hennes navn til deg, og du spurte oss enda en gang om vi forsto hvor lav livskvaliteten ville bli med et barn som har Downs syndrom. Du foreslo at vi skulle tenke oss om når det gjaldt beslutningen om å fortsette med graviditeten.

Etter det første besøket, hatet vi våre møter. Den vanskeligste tiden i mitt livet ble gjort til nesten uutholdelig, ettersom du aldri fortalte sannheten til meg: Mitt barn var perfekt. 

Jeg er ikke sint. Jeg er ikke bitter. Jeg er bare veldig lei meg.

Jeg er lei meg fordi de små dunkende hjertene du ser hver eneste dag ikke fyller deg med evig varme. Jeg er lei meg fordi de innviklede detaljene og miraklene av disse søte små fingrene og tærne, lunger, øyne og ører ikke alltid gir deg pause.

Jeg er lei meg fordi det var så fryktelig feil av deg å si at en baby med Downs syndrom skulle forringe livskvaliteten vår. Og det skjærer i hjertet å tenke på at du kanskje har sagt det til en mamma i dag.

Men mest av alt er jeg lei meg fordi du aldri kommer til å ha det privilegiet å kjenne min datter Emersyn. 

Du skjønner, Emersyn har ikke bare forbedret livskvaliteten vår – hun har berørt tusenvis av hjerter. Hun har gitt oss en styrke og en glede som er umulig å uttrykke. Hun har gitt oss mer latter og kjærlige kyss enn vi noensinne kunne forestilt oss.

Hun har åpnet øynene våre for sann skjønnhet og ekte kjærlighet.

Så jeg ber om at ingen andre mødre må gjennomgå det jeg gjorde. Jeg ber om at du nå kommer til å se sann skjønnhet og ekte kjærlighet i hvert sonogram også.

Og jeg ber om at når du ser den neste babyen med Down syndrom, kjærlig bevart i sin mammas mage, vil se på denne mammaen og se meg, for så å fortelle sannheten til henne:

Ditt barn er perfekt. 

130,098FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter