mandag, november 23, 2020

Ramona Lind er årets tromsøværing: – Jeg håper at Charlie ser på meg fra et sted

Mest lest nå

Ramona Linds sønn, Charlie Dan Lind, krasjet med en utenlandsk trailer på E8 i Tromsø i januar i fjor. Etter to måneder i koma døde han, bare 22 år gammel. Siden har Ramona kjempet en utrettelig kamp for å sikre tryggere vinterveier i nord.

I månedene før jul, ble Ramona nominert til hele seks priser: Årets tromsøværing, Årets vesteråling, Årets nordlending, Astrid Gunnestads minnepris (kåret av Tara), Årets navn (i VG) og Nordlys’ kåring av Årets nordlending. Hun har vunnet fem av prisene.

«Med det bakteppet som er, så er det ikke bare hyggelig. Jeg skulle ønske at Charlie var i live og at jeg aldri ble kjent for dette. Men når livet nå ble slik, så er det veldig hyggelig. Og det er med på å ta meg litt ut av sorgen. Jeg får noe annet å fokusere på», sier Ramona til Folkebladet.


Foto: privat

Startet kampen samme kveld

Allerede samme kveld som sønnen krasjet med den utenlandske traileren, gikk Ramona, i samråd med familien, hardt ut i sosiale medier. Siden har hun kjempet for strengere regelverk for trailersjåfører: At dårlig skodde og uerfarne sjåfører på vinterføre blir stoppet på grensene, at bøtene heves og at kravene til dekk og trailere skjerpes.

«Jeg har aldri angret, for mitt rop har blitt hørt. Charlies liv var ikke forgjeves, og jeg vet han hadde villet at jeg skulle gjøre dette. Da jeg fikk en stemme, så måtte jeg bruke den. Jeg hadde angret hvis jeg ikke gjorde det», sier hun, og legger til:

«Jeg håper at Charlie ser på meg fra et sted og tenker: «Steike mamma, den der nailet du!»

– Jeg er veldig beæret

Prisen Årets tromsøværing, er det avisa iTromsø som deler ut. Vinneren stemmes frem av leserne.

«Jeg er veldig beæret, og det er veldig hyggelig. Jeg er så takknemlig for den jobben som dere gjorde i avisa iTromsø. Dere var de første som møtte meg, og dere fulgte opp umiddelbart med nye saker. Dere dro ut på kontrollene og snakket med mange aktører, det var ikke sånn at det handlet om Charlie i alle sakene, og det var viktig for meg», sier Ramona.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter