torsdag, september 23, 2021

Rapport om populær klesskjede: Ansetter bare tynne, hvite jenter

Mest lest nå

Den populære kleskjeden Brandy Melville har blitt kritisert for å kun markedsføre én størrelse og ett skjønnhetsideal. Nå viser en ny rapport også flere andre tilfeller av grov diskriminering.

Folk på innsiden av Brandy Melville har avdekket en rekke vanskelige og kritikkverdige arbeidsforhold som beskrives i den nye rapporten.

Unge jenters utseende skal være en tydelig forutsetning for å få jobb i den populære kleskjeden. Den enkeltes Instagram-profil skal ha blitt nøye vurdert for å vurdere vedkommendes timelønn, og bilder av hva jentene har på seg sendes oppover i systemet for en godkjenning før man skal på jobb.


Det har også blitt rapportert at svarte jenter kun har blitt satt opp på vakter i butikken på tidspunkt hvor det er lite kunder i butikken. De skal også ha blitt «sparket» så fort det har latt seg gjøre å erstatte dem med ansatte som har «riktig look».

Nominert til verstingpris

Tidligere i år delte organisasjonen PRESS- Redd barna ungdom ut verstingprisen Gullbarbie – en pris som gis til den aktøren innen reklame eller media som er «best på å få ungdom til å føle seg verst».

Brandy Merville var en av aktørene som var nominert til prisen. De var nominert i hovedsak gjennom deres bruk av one size- konseptet. Kritikken gikk også ut på mangelen på mangfold av kropper og etnisitet på Instagram.

Leder i Press, Lea Mariero sier at at forholdene er kjempeproblematiske, men at hun ikke er overrasket:

– Det overrasker meg ikke at dette har kommet frem – det som er viktig er at det har kommet frem. Når disse tingene blir avdekket er det viktig fordi det bidrar til at man kan gjøre noe med det tidligere. Å diskriminere på bakgrunn av kjønn og rase er ulovlig, sier hun til Melk og Honning.

Strukturell rasisme

– Dette er strukturell rasisme. Det er med å bygge opp under allerede sterke fordommer noen har, sier Mariero og fortsetter:

– Problemet er ikke å være hvit, blond jente – men at dette fremmes som eneste ideal. De selger ikke bare klær, de selger en merkevare. En merkevare som ikke bare har mangel på mangfold, men som har valgt å gå bort fra mangfold.

I dag er det en dødsdom å tviholde på visse idealer. Folk ønsker å se mangfold i kropp og etnisitet. Brandy Melville må kunne kunne bevise at de tar avstand fra slike ting gjennom ansettelser, reklame, kampanjer og så videre.

Melk & Honning har forsøkt å kontakte både amerikanske og europeiske Brandy Melville. Brandy Melvilles Oslo-butikk har ikke ønsket å uttale seg om saken.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter