Den svenske artisten Pernilla Andersson besøkte sin far på sykehjemmet da hun oppdaget at han satt i sin egen avføring.

Først tenkte hun at det ikke var noen big deal. At det var et uhell, en engangshendelse. Slikt kan skje. Men så skjedde det samme igjen. Og denne gangen var avføringen helt inntørket. Når Pernilla så drar fram et par sammenrettede bukser fra farens klesskap, ser hun til sin forferdelse at disse også er fulle av avføring. Det skriver Viralking.

Raser på Facebook

Pernilla har i ettertid lagt ut en melding på Facebook der hun kritiserer Vardaga sykehjem kraftig.

Hun skriver:

«Advarsel, sterke bilder! Hvordan står det til med dere syns dere, Vardaga? Jeg kommer opp til pappa lørdag formiddag, han sitter i sin egen skitt, teppet fra sengen er borte, rommet stinker avføring. Han har bæsj under neglene. Ikke noe inkontinensbeskyttelse. Jeg tar av ham buksene, skal bytte til et par andre som ligger pent brettet i skapet. Med bæsj i. Går selv til vaskerommet og setter på en vaskemaskin. Syns dere ikke han burde få dusje etter slike ulykker? Dere sier at han som alltid er snill har vært sur og tverr: Det tror jeg FAEN meg på. Hvordan kan man ha det så travelt at man legger innbæsjede bukser i et klesskap? Jeg bryter faen meg sammen snart! Men det har jeg ikke tid til siden jeg må ta vare på mitt barn, turnere, holde foredrag OG gjøre deres jobb samt betale masse for det. Nå holder det!

LES OGSÅ
Sjokkerende video: Kalvene blir slått, sparket og hoppet på

Vi hadde et møte, til og med med min advokat som skrev ned alt som ble sagt. Jeg møtte med kommunen og jeg trodde dere skulle skjerpe dere, så møtes jeg av dette. Nå er det rapportert inn som forsømmelse. Jeg kommer aldri til å gi meg, dere SKAL gi god omsorg. BESTE!»

Samler inn penger

Pernilla skriver videre at hun nå har tatt pappaen med seg hjem, dusjet han, fått på ham rene klær og klippet neglene hans. Hun skriver at han nå er glad, hører på musikk og spiser spagetti og kjøttdeig.

Nå har Pernilla startet et fond der hun samler inn penger til god alzheimerpleie rundt på sykehjem. Pengene skal gå til undersøkelser av sykehjem, samt til advokathjelp der det er nødvendig.

«Jeg prøver å være en stemme for de som ikke orker, og for pappa som ikke har noen stemme», sier hun til Svenske TV4.