Hjem Meninger Rasmus fikk øye på en trist 11-år gammel gutt som satt i veikanten: – Ingen stoppet

Rasmus fikk øye på en trist 11-år gammel gutt som satt i veikanten: – Ingen stoppet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Rasmus Alenkær er en dansk psykolog som til daglig jobber med barn. Han har dermed kanskje et trent øye når det gjelder å oppdage om et barn ikke har det bra.

Allikevel ble han forundret over at ingen mennesker hadde stoppet bilen sin, da han kom kjørende på en sterkt trafikkert vei i den danske byen Esbjerg. I veikanten så han en ulykkelig gutt stå og vinke. Tårene rant nedover kinnene på gutten og han veivet panisk med armene.

Alenkær har skrevet et innlegg på Facebook hvor han forteller hele historien, og samtidig kommer med en viktig oppfordring. Innlegget hans får tusenvis av likes og delinger, så forhåpentligvis nytter det å dele slike historier. De blir hørt.

Innlegget:

«I formiddag fikk jeg øye på en ulykkelig gutt. Han sto i veikanten på en sterkt trafikkert vei i Esbjerg. Tårene trillet nedover kinnene og han vinket panisk med armene. Jeg parkerte bilen og gikk bort til han. 

Til å begynne med gråt han så mye, at han ikke klarte å si sitt eget navn. Etter et par minutter falt han til ro og vi snakket litt. Han var 11 år og gikk i 4. klasse. En time tidligere hadde han stukket av fra skolen og hadde løpt 2,5 km. Han var gått seg bort, var trist og hadde ingen telefon. Det verste var at han følte seg helt alene. Han fortalte at han var så redd for at det ikke var noen som skulle hjelpe. Han hadde forsøkt å vinke til biler en god stund før jeg kom forbi. 

Jeg kjørte gutten tilbake til skolen, hvor vi i fellesskap fant en lærer han var trygg på. Foreldrene ble kontaktet og etterlysningen avblåst. Gutten så ut til å ha det godt igjen. Så langt så bra.

Det forundrer meg at ingen hadde stoppet bilen sin tidligere for å hjelpe gutten. Tro meg, han var ikke til å overse. 

Jeg er sikker på at det i dette tilfellet må har vært snakk om en misforståelse. De fleste ville sikkert hjulpet, hvis de kunne. 

Jeg vil allikevel oppfordre til at vi som voksne alltid tar medansvar for de barn vi møter på vår vei. Spesielt de barna som med sitt kroppspråk eller ord forteller at noe er gale. 

Det kan gjøre en hel verdens forskjell hvis man bare sier «Hei, trenger du hjelp?». Spør heller en gang for mye enn en gang for lite. 

Vh
Rasmus Alenkær

DEL GJERNE

  1. lastebil
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com