Hjem Nyheter Reagerer på statsministerens uttalelse

Reagerer på statsministerens uttalelse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I et intervju med VG i forbindelse med 10-årsmarkeringen for 22.juli sier statsminister Erna Solberg: «vi trenger bedre virkemiddel, særlig for å nå de som sitter på gutterommet, gamer og kommer inn i ekstreme miljøer». Dette har fått flere til å reagere.

En av de som reagerer er komiker og programleder Stian Blipp. Blipp er en ivrig gamer og han mener at kommentaren til Solberg er uheldig.

– Jeg velger og håper å tro at vår statsminister mener at det generelt sett er vanskelig å nå individer som sitter isolert med internett som eneste kontaktpunkt og ikke gamere. Så er det klart uheldig å hive ordene «ekstremisme» og «gaming» inn i samme setning. Det være seg fra vår statsminister eller noen andre, sier Stian Blipp til VG.

Blipp driver podcasten «Nerdelandslaget» sammen med Andreas Hedemann og de to postet denne meldingen på Twitter etter statsministerens uttalelse:

«At statsminister @erna_solberg trekker direkte paralleller mellom «de som sitter på gutterommet, driver med gaming», altså 96% av gutter under 18 år (ifølge Medietilsynet) og ekstreme miljøer viser at vi har en lang vei å gå med å anerkjenne spillmediet som legitimt kulturutrykk.»

Erna Solbergs uttalelse har fått flere reaksjoner på Twitter. Slik svarer hun på reaksjonene:

– Jeg trekker ikke direkte paralleller mellom det å game og ekstreme miljøer. Jeg sier jeg ønsker meg bedre virkemidler for å nå de som sitter og gamer og blir trukket inn i ekstreme miljøer. Alene aktivister, radikalisert på nettet er de det er vanskeligst å få oversikt over, skriver Erna Solberg på Twitter.

Hun skriver også at hun ikke har problemer med å anerkjenne gaming både som læring, sport og sosial arena.

Statssekretær på statsministerens kontor Rune Alstadsæter utdyper Solbergs presisering til VG:

– Det er vanskeligere å nå individer som sitter isolert med internett som eneste kontaktpunkt. En utfordring er mennesker som lever i utenforskap og som blir radikalisert via ulike forum og sider på nett. Vi må gjøre enda mer for å nå disse menneskene – og hindre at de blir radikalisert.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com