Hjem Kjendisnytt Reality-profil må likevel i fengsel å ha svindlet til seg 4,5 millioner kroner: Brøt betingelsene i narkotikaprogrammet

Reality-profil må likevel i fengsel å ha svindlet til seg 4,5 millioner kroner: Brøt betingelsene i narkotikaprogrammet

Paradise Hotel-profilen svindlet tre menn og tre kvinner for til sammen 4,5 millioner kroner fra april 2018 til august i 2019. En av kvinnene er også en tidligere reality-deltager.

I retten erkjente 27-åringen i all hovedsak alle bedrageriene, og retten skrev ifølge Dagbladet at han i flere tilfeller har gått «utpreget hensynsløst, agressivt og svært målrettet til verks for å få tak i penger». Ved å få tak i ofrenes BankID-opplysninger, tok den tidligere Paradise Hotel-profilen, Carl Aksel Jansen, opp lån i deres navn. 

Jansen ba ifølge avisa selv om å slippe å bli dømt til fengsel og i stedet bli dømt til å følge et såkalt narkotikaprogram med domstolskontroll.

Retten kom med følgende krav: Dersom Jansen ikke fulgte programmet, måtte han inn og sone to år og fire måneder i fengsel.

har Jansen ifølge TV 2 brutt vilkårene, og dermed venter et fengselsopphold. Det var i fjor høst Jansen ble anklaget for å ha brutt vilkårene for programmet, og kriminalomsorgen krevde at han skulle sone. Ifølge TV 2 mente retten at han «i realiteten i stor grad unndrar seg straff», og tingretten dømte ham til ett år og ni måneder i fengsel.

«Ja, jeg stakk til Thailand for å komme meg vekk. Det har vært et ekstremt tøft og vanskelig år med store depresjoner og tilbakefall som nå gjør at jeg sitter i bruddsak. Som nå gjør at jeg skal sone», forklarer Jansen ifølge Dagbladet på Snapchat.

TV2 opplyser at Jansen to ganger tidligere er straffedømt. I 2013 ble han dømt for å ha benyttet falsk identitet og for å ha oppbevart narkotika.

Og like før han deltok i «Paradise Hotel» i 2015 ble Jansen straffedømt for ruspåvirket kjøring og nye narkotikalovbrudd.

Se og Hør skriver at Carl Aksel Jansen tidligere har vært åpen om at han sliter med rus, og i retten kom det frem at bedrageriene ble gjennomført for å finansiere narkotika.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com