Forsiden Kosthold Rebeccas datter fikk kjemisk forbrenning - Lege forteller hvorfor man bør bruke...

Rebeccas datter fikk kjemisk forbrenning – Lege forteller hvorfor man bør bruke solkrem som er tilpasset barnets alder

Vi vet alle hvor viktig det er å smøre oss med solkrem. Vi har tidligere skrevet om hudkreft og hvorfor man alltid bør bruke solkrem. Men er det slik at vi skal smøre barna våre inn med hvilke som helst solkrem?

Rebecca Cannon har skrevet en advarsel på Facebook hvor hun vil gjøre andre foreldre oppmerksom på hvilke solkrem de bruker på barna sine.

Reklame

Den 32-år gamle moren var på besøk hos sin søster da hun oppdaget at hun hadde glemt solkremen hjemme. Hun lånte derfor litt solkrem av søsteren for å smøre inn sin 14 måneder gamle datter. Det skulle hun aldri gjort. Datteren reagerte voldsomt på solkremen og ble innlagt på sykehus.

Hovnet opp

Rebecca smurte inn 14 måneder gamle Kyla med solfaktor 50. Like etterpå begynte ansiktet hennes å bli rødt og opphovnet, skriver Today.

Neste morgen var ansiktet fult av væskende byller.

Foto: Facebook

Annengrads forbrenning

Rebecca som kommer fra Canada dro til sykehuset med datteren. Her ble det konstatert at jenta hadde fått annengrads forbrenning. Hvordan kunne hun ha blitt forbrent når hun hadde hatt så sterk solkrem på seg før hun ble utsatt for sollys?

Rebecca forteller til Today at datteren var den eneste som hadde brukt solkremen, og den eneste som hadde blitt solbrent denne dagen.

Tilstanden til den lille jenta ble bare verre. Moren oppsøkte derfor en hudlege, her ble det avdekket at det var snakk om en kjemisk forbrenning. Det var solkremen som hadde skadet huden til Kyla.

Foto: Facebook

Rebecca har tatt kontakt med produsenten av solkremen, Banana Boat. De undersøker nå produktet sitt for å finne ut hva som kan skyldes den voldsomme reaksjonen til Kyla. Produktet bærer navnet Banana Boat Kids Sunscreen Spray SPF 50. Samtidig understreker produsenten at deres solkremer alltid har en nøytral PH-verdi og dermed ikke skal kunne skape kjemiske forbrenninger.

LES OGSÅ
Pleier du å drikke vann på flaske? Da burde du være klar over dette!

Today har pratet med en lege som kan ha svaret på gåten. Han mener at alkohol eller c-vitaminer som solkremen inneholder, kan ha skapt reaksjonen.

– Det kan rett og slett bare ha vært en reaksjon på at huden ble irritert. Det er ikke nødvendigvis forårsaket av noe unikt i dette produktet, sier legen Adam Friedman.

Foto: Facebook

Skal man være redd for å bruke solkrem på barn?

Absolutt ikke. Det er særs viktig at man smører inn barn med solkrem, men i følge legen Adam Friedman bør man bruke solkrem som er tilpasset barnets alder. Han råder foreldre til å bruke solkrem som inneholder mineralske filtre. Disse hetter titanium dioxide og zink oxid, og barn bør bruke solkrem som inneholder disse filtrene frem til de er 4-5 år gamle.

Til Today forklarer legen:

– Det finnes solkremer som er utviklet til alle aldre. Dette fordi det er biologiske forskjeller på alle aldersgrupper. Huden til små barn er mye mer irritabel enn voksne eller eldre barns hud.

Han forteller også at det er utrolig viktig at foreldre smører inn barna sine, og helst annenhver time når de er ute i solen.

Hvordan går det med Kyla?

To uker etter at Kylas ansikt ble forbrent var hun stadig rød og opphovnet, men byllene var ikke like ille lenger.

Rebecca håper at andre foreldre kan ta lærdom av hennes historie og har følgende oppfordring:

– Jeg hadde aldri trodd at noe slikt skulle skje datteren min. Jeg ønsker å minne alle foreldre på hvor viktig det er å gjøre litt forarbeid å finne ut hvilke produkt man smører inn barnas ansikt med.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT