torsdag, januar 20, 2022

Redd for å bli sur om du stumper røyken? Ny studie viser at det stikk motsatte er tilfellet

Mest lest nå

Hvis du er røyker, har du selvfølgelig hørt om alle de fysiske fordelene ved å slutte å røyke. Men visste du at det å slutte å røyke også vil ha store fordeler for humøret ditt?

Etter seks uker som ikke-røyker har du redusert risikoen for å utvikle angst, depresjon og stress – og en ny stor studie publisert i Cochrane Library viser at det skjer uten å gå på kompromiss med ditt sosiale liv.


LES OGSÅ: Stemmer det at røyking eller nikotin beskytter mot korona?

Mange røykere er redde for at nettopp det sosiale livet vil bli skadelidende, og gruer seg for dette når de tenker på å slutte.

– Jeg synes det er utrolig bra at de tar opp dette. Det er virkelig en myte at du blir glad av å røyke og deprimert av å slutte, sier professor i tobakkforebygging ved Institutt for folkehelse ved Universitetet i København, Charlotte Pisinger, til nettstedet Videnskab.dk.

– Det er omvendt. Det er mye forskning som indikerer at personer som begynner å røyke har høyere risiko for å utvikle psykiske problemer, og nikotin er den direkte årsaken fordi det gjør endringer i hjernen, sier Pisinger.

LES OGSÅ: Ny forskning viser til link mellom røyking og demens

Pisinger har ikke vært med på å lage den nye studien, men kjenner den godt ettersom hun har vurdert den for det danske nettstedet som spesialiserer seg på nyheter fra vitenskapens verden.

Studien viste klart at de som stumpet sigarettene opplevde mindre angst, depresjon og stress.

– Så å slutte å røyke er litt som å ta antidepressiva, sier Pisinger som legger til at dette er en sterk studie på et høyt vitenskapelig nivå.

Hun mener dermed det er god grunn til å ta hensyn til resultatene – spesielt siden røyking også har så mange andre alvorlige bivirknigner.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
245FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter