Hjem Nyheter «Redd meg»: 6 år gamle Hind satt omgitt av sin livløse familie i timevis mens hun ba om hjelp på telefonen

«Redd meg»: 6 år gamle Hind satt omgitt av sin livløse familie i timevis mens hun ba om hjelp på telefonen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nå er hun funnet død i bilen ifølge Palestinsk Røde Halvmåne.

Rana al-Faqeh har opplevd mange voldsomme samtaler som krisekoordinator i Palestinsk Røde Halvmåne, men aldri en som denne.

I den andre enden av telefonen var Hind Rajab, en 6 år gammel jente.

Hun gjemte seg blant sine livløse familiemedlemmer i en bil i Gaza by, mens hun gang på gang ba Rana al-Faqeh om å komme og hente henne. I bakgrunnen kunne Rana høre kampene.

– Hun beskrev de andre i bilen, og det var tydelig at de var døde. Men jeg sa til henne at de sov, og at hun ikke skulle vekke dem. Hun gråt og gråt, forteller Rana al-Faqeh fra Palestinsk Røde Halvmånes kontor på den okkuperte Vestbredden til danske DR.

Telefonforbindelsen ble brutt, og i over en uke forsøkte familien og Palestinsk Røde Halvmåne å få svar på hva som skjedde.

I helgen kom det frem at Hind er funnet død i bilen, likesom de to ambulanseredderne, Yousef Zeino og Ahmed al Madhoun, også er funnet døde på stedet, ifølge Palestinsk Røde Halvmåne.

Prøvde å flykte fra bombene

Den 29. januar bestemte Hind Rajabs familie seg for å flykte fra stedet i Gaza by hvor de oppholdt seg. Det var voldsomme kamper med bombardementer, har Hinds mor, Wissam Hamadah, fortalt til BBC.

– Vi var skrekkslagne og ville flykte, sier Wissam Hamadah til den britiske avisen og fortsetter:

– Vi flyktet fra sted til sted for å unngå luftangrepene.

Hun forteller at det regnet, og derfor satte hun sin 6 år gamle datter i en bil sammen med sin onkel, hans kone og deres barn.

Selv flyktet Wissam til fots. Men kort etter at bilen kjørte av sted mot Ahli sykehuset i Gaza by, fikk de problemer.

På den okkuperte Vestbredden har Palestinsk Røde Halvmåne drevet et krisessenter døgnet rundt, siden krigen i Gaza begynte den 7. oktober etter Hamas’ angrep i Israel.

Her var krisekoordinator Rana al-Faqeh på jobb, mens Hind og hennes familie var på flukt.

Et familiemedlem ringte til Palestinsk Røde Halvmåne og fortalte at bilen hadde blitt angrepet i Gaza. Kun to jenter var fortsatt i live: Hind og hennes 15 år gamle kusine Layan, som han ga et telefonnummer til.

Nå er den 6 år gamle lille jenta bekreftet død. Foto: Privat

En medarbeider ringte opp, og Layan svarte. Hennes stemme var opprørt. Samtalen ble tatt opp av Palestinsk Røde Halvmåne, som har offentliggjort deler av den.

Det var en stridsvogn ved siden av bilen, fortalte Layan. Det er kun Israel som har stridsvogner i Gaza.

«De skyter på oss. Stridsvognen er ved siden av oss», høres hun si på opptaket.
Kort etter høres det som lyder som skuddsalver, og jenta skriker. Så blir forbindelsen stille.

Det var 6 år gamle Hind som svarte da Rana al-Faqeh ringte opp igjen. Hind fortalte at alle andre i bilen var døde.
De neste tre timene var Rana al-Faqeh livslinjen for den 6 år gamle jenta.

– Hun var tydeligvis veldig liten. Hun fortalte at hun kunne høre stridsvogner og skudd, og jeg kunne også høre det. Jeg begynte selv å gråte, forteller Rana al-Faqeh.

Igjen og igjen ba Hind om å bli hentet. Også denne telefonsamtalen ble tatt opp av Palestinsk Røde Halvmåne, som har delt utdrag av den.

Er det skyting? spurte Rana al-Faqeh.

– Ja, kom og hent meg, svarte 6 år gamle Hind.

Mens Rana al-Faqeh holdt samtalen i gang, arbeidet kollegene i Palestinsk Røde Halvmåne med å sende en ambulanse for å redde Hind.

Den palestinske Røde Halvmåne sendte en ambulanse med to redningsmenn, Yousef Zeino og Ahmed al Madhoun, etter Hind. Alle tre er bekreftet omkommet. (Foto: Palestinske Røde Halvmåne)

Turen måtte ifølge Palestinsk Røde Halvmåne først koordineres med det israelske militæret, IDF. Det er vanlig at FN og Palestinsk Røde Halvmåne koordinerer med de israelske styrkene i Gaza for å unngå å komme i fare når de beveger seg rundt.

Ifølge Palestinsk Røde Halvmåne ble redningsaksjonen godkjent av Israels militær ut på ettermiddagen, og en ambulanse med to reddere, Yousef Zeino og Ahmed al Madhoun, kjørte av sted.

Var redd for mørket

Mørket begynte å falle på mens Rana al-Faqeh og Hind snakket i telefonen. Hind fortalte at hun var redd for mørket.

Jeg sa til henne: «Vi kan leke en lek. Du holder deg for øynene, og jeg holder meg for øynene, og så blir ingen av oss redd for mørket,» forteller Rana al-Faqeh.

Mens ambulansen var på vei, mistet Palestinsk Røde Halvmåne all kontakt både med de to redderne og Hind.

På den tiende dagen får Hinds mor, Wissam Hamadah, nå svar på hva som skjedde med hennes datter, som nettopp er bekreftet død av Palestinsk Røde Halvmåne.

Minst 17 000 barn i Gaza har blitt skilt fra sine familier siden krigen begynte, anslår UNICEF.

– Dette er vanskeligere enn noe annet, sier Rana al-Faqeh.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com