lørdag, desember 14, 2019
Dyr Reddet tispe med seks nyfødte valper som var forlatt...

Reddet tispe med seks nyfødte valper som var forlatt og bundet fast til et gjerde

-

Den brune tispen Emmy Lou hadde nettopp født seks valper, som hun prøvde å amme, da hun ble funnet. En forbipasserende kom over hundeflokken, og varslet den lokale dyreorganisasjonen.

Det var i Co Roscommon i Irland at tispen nylig ble funnet. Irish Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ISPCA) ble varslet, og tar nå hånd om den nybakte moren og valpene hennes. Heldigvis ble hun funnet før hun sultet og tørstet i hjel.

Både moren og valpene var kalde og sultne. Men bortsett fra det, hadde ingen noen alvorlige skader. Det er usikkert hvor lenge tispen hadde vært bundet fast til gjerdet, og om hun fødte valpene sine der, fastbundet.

Foto: ISPCA / Facebook

Var i livsfare

Sjefen ved ISPCA-senteret, Hugh O’Toole, skriver på Facebook:

«Å forlate en ung hund, bare to år gammel, bundet fast uten vann, mat eller ly, setter uten tvil både henne og hennes unge valper i livsfare.»

«Vi oppfordrer eiere av kjæledyr til å kastrere eller sterilisere dyrene så tidlig som mulig for å redusere det høye antallet uønskede dyr. Jeg forstår ikke hvordan noen kan mene at det er greit å forlate en hund bundet fast til et gjerde når hun skal amme valpene sine. Med det været vi har hatt den siste uken, med kulde og mye regn, kunne utfallet fort ha blitt helt annerledes, og jeg er glad vi kunne hjelpe dem», skriver han videre.

Finner ikke eieren

Personalet ved dyrehjemmet, har prøvd å spore opp hundens eier, men hunden var ikke utstyrt med ID-brikke, noe som forøvrig er påbudt i Irland.

Nå blir både moren, som har fått navnet Emmy Lou, og valpene hennes, Billy Ray, Dixie, Dolly, Dotty, June og Patsy, tatt hånd om av ISPCA. De skal bo på dyrehjemmet frem til nyttår. Så skal personalet prøve å finne nye hjem til dem.

Foto: ISPCA / Facebook

Foto: ISPCA / Facebook

LES OGSÅ: Kvinnen glemmer å lukke bakdøren før stormen. Får overraskende besøk i stuen

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...