søndag, januar 24, 2021

Regjeringen ber studenter vente med å reise tilbake fra juleferien

Mest lest nå

Det blir ikke fysisk undervisning på studiestedene før 18. januar. Regjeringen ber studenter vente med å reise tilbake til studiestedene etter juleferien.

Beslutningen som ble fattet av regjeringen lørdag, innebærer at det ikke blir fysisk undervisning på studiestedene før tidligst 18.januar.

Det er også varslet nye tiltak søndag, etter at smittetallene ser ut til å øke kraftig.


Kunnskapsminister Henrik Asheim Foto: Regjeringen

 – Vi ønsker å gi studentene et tydelig signal om at det er lurt å utsette reisen tilbake til studiestedene. Mange hadde nok planlagt å dra i morgen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) til Dagbladet.

Asheim sier til Dagbladet at han allerede lørdag kveld varsler at oppstarten av fysisk undervisning blir utsatt, ettersom mange studenter trolig hadde planlagt å dra tilbake til studiestedet i morgen.

Både FHI og Helsedirektoratet er svært bekymret for den økende smitten Norge nå opplever, og frykter situasjonen vil forverre seg når folk vender hjem fra juleferie. 

– Målet med å forskyve den fysiske oppstarten er å dempe smittetrykket. Det betyr at de som ønsker og har anledning kan bli igjen der de har vært gjennom juleferien og unngå å sette seg på fly, tog eller buss for å reise tilbake til studiestedet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

Hvilke tiltak som vil komme på pressekonferansen søndag er imidlertid ikke kjent.

Det er allerede innført testplikt ved innreise til Norge, en rekke grenseoverganger er stengt og nå bes altså også studentene om å utsette retur til studiestedene etter juleferien.

Flere land opplever en oppblomstring i smitten, og i tillegg er den nye hurtigspredende virusvarianten oppdaget i 33 land, inkludert Norge.

LES MER: FHI SLÅR ALARM: Hele nedgangen kan være utradert

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter