søndag, november 28, 2021

Regjeringens forslag vil øke bensinprisen til nesten 20 kroner

Mest lest nå

Med regjeringens nye klimapolitikk vil en liter bensin som i dag koster 16,01 kroner koste 19,28 kroner.

Mye av regjeringens nye klimaplan består av å tredoble CO₂-avgiften. Det vil gjøre det langt dyrere å kjøre bensin- og dieselbil.

Drivstoff til fossilbiler er allerede i dag tungt avgiftsbelagt, skriver Romerikes Blad. Ifølge avisen vil rundt 60 prosent av en bensinpris på 16 kroner ende i statskassen, mens rundt 54 prosent av en dieselpris på 15 kroner går til staten i form av ulike avgifter.


bensin
Foto: Canva

Nå ønsker regjeringen å øke avgiftene ytterligere. Med den foreslåtte tredoblingen av CO₂-avgiften vil prisen på en liter bensin øke med 3,27 kroner per liter. For diesel vil det øke med 3,64 kroner literen.

Tredobling av CO₂-avgiften

Da saken gikk i trykken hos RB var prisen for en liter diesel 14,81 kroner, noe som betyr at regjeringens nye dieselpris vil være 18,45 kroner. For bensin går det fra 16,01 kroner til 19,28 kroner.

– Regjeringen snakker i praksis om mer enn en tredobling av CO₂-avgiften på bensin og diesel. Det er et usosialt forslag som NAF selvsagt ikke vil støtte. Med regjeringens planer vil det koste 150 kroner mer enn i dag å fylle tanken. I dag utgjør avgiftene til staten allerede rundt sju kroner literen, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste i NAF til Nettavisen ifølge RB.

Selv om det etter hvert kjører mange el-biler rundt på norske veier, viser ferske tall at 80 prosent av kjørelengden fortsatt gjennomføres med bensin- eller dieselbil.

LES OGSÅ: Obs! Kaster du dette «skrotet» kaster du penger

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter