in

Reidun fra Lyngdal har strikket 286 tepper til barn og flyktninger i Burma

Skjermdump: Facebook

Reidun Aas fra Byremo i Lyngdal har strikkedilla. Hittil har det strømmet 286 tepper ut fra strikkepinnene hennes, som varmer barnehjemsbarn i Burma.

På Strikk og lytt i Lyngdal møtes en gruppe strikkeglade kvinner hver tirsdag til behagelig musikk, livlig prat – og selvsagt strikking.

– Når jeg spurte om noen kunne starte en strikkekafé på kirkesenteret, så fikk jeg beskjed om at da måtte jeg gjøre det, sier initiativtaker Jorunn Moen til Lyngdalsavisa.


Samtidig var hun opptatt av at det skulle være inkluderende. Dermed ble strikk og lytt en litt annerledes opplevelse. Siden januar 2017 har den strikkeinteresserte gjengen møttes i det lokale kirkesenteret.

Det kan bli lest opp ett dikt, eller en novelle eller fortelling. Akkurat nå er Strikk og Lytt i Lyngdal i gang med «Julemysteriet» av Jostein Gaarder.

Samtidig vokser produktene ut av pinnene.

En av de flittige strikkerne, Reidun Aas, sier til lokalavisa at hun er sorten som alltid må ha noe i hendene å holde på med. Og det har gitt resultater:

– 286 tepper har jeg strikket som har blitt sendt til Burma, sier hun mens hun flittig holder på med teppe nummer 287.

Hun samarbeider med organisasjonen Hvite lilje, og sender teppene av gåre til et barnehjem i Burma.

– Jeg har sett bilde av barna med teppene over seg, og det gleder meg stort, sier Aas.

Hvite Lilje har sitt utspring i stiftelsen «Jannickes Minnefond» og er stasjonert i Kvinesdal. Stiftelsen har to arbeidsgrener. Den første grenen, «Ta vare på Livet», jobber med trafikksikkerhet og forebyggende arbeid blant ungdommer i Norge.

Den andre organisasjonen er «Hvite Lilje», som gjennom fadderordninger, konserter, sponsorer og frivillige gaver ønsker å samle inn midler for å bygge barnehjem for foreldreløse og etterlatte barn etter krig og konflikter i Burma.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Over 1.000 døde i brann – Dette redder flest liv

Faren er dømt til døden, datteren nektes å være sammen med ham hans siste tid på jorden