in ,

Rekordene sto for fall i Vasaloppet – Bjørgen fornøyd med debuten

Marit Bjørgen
Marit Bjørgen

Lina Korsgren fra Team Ramudden og Tord Asle Gjerdalen fra Team XPND Fuel of Norway vant Vasaloppet 2021.

Når Marit Bjørgen, som er verdens beste kvinnelige skiløper gjennom tidene, valgte å debutere som langløper i Vasaloppet 2021, har det naturligvis vært veldig mye fokus på hennes deltagelse i dette tradisjonsrike langløpet.


Marit bjørgen
Marit bjørgen

Men selv med  41 OL- og VM-medaljer og 144 verdenscupseire omtalte Marit Bjørgen seg som «outsider» i forkant av Vasaloppet. Hun gikk imidlertid inn til en andreplass, 42,0 sekunder etter vinner og storfavoritt Lina Korsgren.

View this post on Instagram

A post shared by Visma Ski Classics (@vismaskiclassics)

– Marit Bjørgen ville aldri stått på startstreken hvis hun ikke tror på seier. Det er kjempegøy at hun valgte å gjøre det denne sesongen. Håper hun holder på og ikke bare kjører et løp, sa Korsgren før løpet.

View this post on Instagram

A post shared by Visma Ski Classics (@vismaskiclassics)

Før løpet uttalte Bjørgen at hun var bekymret for om hun hadde fått trent nok.

– Jeg har gjort det som var målet treningsmessig og har hatt en plan å trene etter 10-15 timer i uken. Det er omtrent halvparten av treningsmengden jeg hadde som aktiv idrettsutøver. Men det var viktig at treningen ikke gikk ut over familien, sa Bjørgen kort tid før løpet.

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Bjørgen måtte se seg slått av fjorårets Vasa-vinner Lina Korsgren. På herresiden var det Tord Asle Gjerdalen som gikk seirende inn. Begge vinnerne satte nye løyperekorder.

37 år gamle Tord Asle Gjerdalen var med i Vasaloppet for 8. gang og gikk i mål til seier med ny rekord for herrene på 3.28.18. Gjerdalens løp er første gang en herreløper kommer i mål på under tre og en halv time på den 90 kilometer lange Vasaloppet-løypen.

Lina Korsgrens nye løyperekord var på 3.52.08. Dette var første gang en kvinneløper var i mål på under fire timer. Tidligere rekordholder på kvinnesiden i Vasaloppet var Vibeke Skofterud. Hun gikk på 4.08.24 i 2012.

Også Marit Bjørgen kom under fire timer, altså 42 sekunder etter Korsgren.

– Det var litt transportavstand til å begynne med. Da følte jeg meg veldig bra da Lina og jeg fikk et gap, og vi ventet på mennene. Så la jeg merke til at det var tøft for meg, mens Lina klarte å dra fra. Derfra ble jeg alene, og det ble for tungt. Jeg kjente armene mine var litt ferdige den siste milen, sier Bjørgen til arrangøren, og legger til  

– Det var ikke så overraskende, men jeg er veldig fornøyd med en andreplass. Det var en god debut.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

meghan harry og oprah

Så mye får Oprah betalt for intervjuet med Meghan Markle og prins Harry

Erna: – Det er fortsatt en bakketopp til vi må over