in

Rekruttene raste ut av Kompani Lauritzen

Foto: TV2

Tre deltakere måtte forlate Setnesmoen leir denne uken.

I år har oberst Dag Otto Lauritzen kjørt rekruttene sine gjennom en lengre og tøffere rekruttperiode enn vanlig. Youtuber Christopher Robin Omdal, sportsjournalist Ingrid Halstensen, skuespiller Thomas Hayes og Sval Rosenløw Eeg måtte i dimmekamp. Det var en plass igjen i aspirantperioden. Etter intens kniving mellom deltakerne ble det til slutt Sval Rosenløw Eeg som stakk av med den.

– Jeg husker at det var veldig digg å bli ferdig, og at jeg så fram til et hotellrom, en god middag og å slippe å bli vekket av befalet og hele den regla, forteller Christopher Robin Omdahl ifølge Dagbladet om det øyeblikket han skjønte at det var over.


Samtidig syntes han jo også at det var vemodig, og var egentlig motivert til å fortsette videre.

De som kom seg gjennom rekruttperioden blir kompaniaspiranter og får navnet sitt på uniformen.

Skal bli snillere med seg selv

Utslåtte Ingrid Halstensen legger ikke skjul på at det var surt å ryke såpass tidlig i oppholdet.

– Det var kjedelig. Jeg følte at jeg endelig fikk kjenne litt på mestringsfølelse der inne – og da ble jeg nysgjerrig på hva mer jeg kunne få til. Så det var litt kjedelig å ryke i første dimmekamp, men jeg unnet veldig Sval å vinne, uttaler hun ifølge Nettavisen.

Hun synes likevel hun fikk mye ut av oppholdet i leiren.

– Det er definitivt noe av det mest spesielle og intense jeg noen gang har vært med på, sier hun til Nettavisen.

En ting hun har blitt mer bevisst på etter at hun deltok i det populære underholdningsshowet, er at hun må bli litt snillere med seg selv og bli bedre på å behandle seg selv slik hun behandler andre.

Gjorde et oppsiktsvekkende funn i skogen

Thomas Hayes fro videre til kjærestens familiehytte i Åndalsnes.

– Før oppholdet la vi nøkkelen under dørmatta og satte en sekser med halvlitere i kjøleskapet. Hvis det gikk til helvete var planen at jeg skulle dra dit. Det var bokstavelig talt tre minutter å gå fra leiren, sier Thomas Hayes ifølge TV2.no til God kveld Norge.

Og da han var ute og gikk tur oppdaget han at de var på det første stedet de campet, der Jon Martin Henriksen mistet munnstykket.

– Så fant jeg munnstykket! Jeg tok vare på det, og puttet det i lomma. Det var sinnssykt morsomt å finne det, jeg må ha hatt mye flaks. Så måtte jeg vente til vi alle møttes igjen, før jeg kunne gi det tilbake, forteller han.

Kokkesettet satt bom fast for Christopher Robin

Youtuber Christopher Robin Omdal hadde uflaks med utstyret i dimmekampen.

– Kokesettet passet ikke helt. Det er i tre deler, og de satt bom fast, sier han til TV 2.

Fenrik Geir Aker hadde under oppholdet gitt beskjed til Omdahl om akkurat dette. Nemlig at 31-åringen var nødt til å finne noen andre deler som passet bedre til det litt defekte kokesettet. Siden Omdahl aldri fant noen deler som passet, ble det utslagsgivende for at han røk ut.

Christopher Robin mener ting kunne gått annerledes om det ikke hadde vært kluss med kokkesettet.

– Men de andre var kjappere. Det var ikke noe jeg kunne noe for – det var kjedelig, medgir han og presiserer at han ikke er bitter.

Christopher Robin som snakker om gaming på Youtube-kanalen sin forteller at han om noe har blitt et hakk mer «naturmann» etter oppholdet på Setnesmoen leir.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, forteller at alle kokesettene ble kontrollert før de ble utdelt i starten av rekruttperioden, og at de sjekker om de er enkle å ta fra hverandre.

– Hvis de får noen slag eller settes sammen hardt, så kan de være litt utfordrende å få opp. Det kan være dette som har skjedd med Omdahls kokekar, og sånn sett kan man si at han var litt uheldig med akkurat dette i konkurransen, sier han til Dagbladet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Derfor har du ikke sett Pernille Sørensen på «Nytt på Nytt» i det siste

trist jente

Nettdebatt tar av: Kvinne anklages for å «fat shame» stedatteren (6)