Forsiden Nyheter Rektor politianmeldt og funnet skyldig i å ha oversett mobbing

Rektor politianmeldt og funnet skyldig i å ha oversett mobbing

Jenta ble grovt mobbet i flere år av en medelev. Nå er rektoren på skolen funnet skyldig i brudd på opplæringsloven.

Politiet mener den tidligere rektoren fra Trøndelag ikke har håndtert mobbing slik loven krever. Han Han lot være å gripe inn, selv om han ifølge politiet visste at jenta ble utsatt for jevnlig fysisk og psykisk mobbing. Det skriver NRK.

«De skoleansatte har omsorgen for barna våre når de er på skolen. Når barn gjentatte ganger utsettes for mobbing og vold, er det definitivt omsorgssvikt», sier faren til NRK.

Startet i første klasse

Reklame

Mobbingen av jenta startet allerede i første klasse. En dag kom hun hjem fra skolen med kloremerker i ansiktet. Faren hennes forteller at datteren var i sjokk, at hun ikke forsto noen ting. Etter hvert utviklet hun stor frykt for å gå på skolen.

jente lei seg
Jenta ble grovt mobbet i flere år av en medelev. Illustrasjonsfoto fra Canva. Jenta på bildet er ikke den samme som i saken.

En dag så faren selv at en medelev slo datteren hans. Da satte han og moren i gang en ni år lang kamp mot skoleledelsen. De begynte å dokumentere truslene og voldsepisodene. Foreldrene meldte ifra og det ble mange møter mellom foreldre og skolen. Rektor bestemte seg for å kartlegge jentas skolehverdag. Etter endt kartlegging, konkluderte skolen slik:

LES OGSÅ
Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han
LES OGSÅ
Listhaug og Jensen i oppsiktsvekkende intervju. Ønsker å utvise Krekar så snart som mulig

«Kartleggingen (…) bekrefter ikke at NN er gjenstand for systematisk trakassering fra medelev(er).»

Konkluderte med at rektoren var skyldig

Da politianmelde foreldrene rektoren. Mens politiet etterforsket, mistet rektoren jobben. Nylig var etterforskningen ferdig og politiet konkluderte med at rektoren var skyldig.

påtaleunnlatelsen
Påtaleunnlatelsen. Foto: NRK

«Den tidligere rektoren unnlot å iverksette tiltak som var tilstrekkelig for å forhindre nye hendelser», skriver politiet i påtaleunnlatelsen.

«(…) rektor unnlot å sørge for at NN sine rettigheter til et trygt psykososialt miljø ble oppfylt», står det videre

Påtaleunnlatelse betyr at politiet ikke tar saken videre til retten, selv om de har nok bevis.

Sliter med å gå på skolen

Ifølge NRK, sliter jenta fortsatt med å være på skolen. Nå har hun byttet til en annen skole.

«Vi har virkelig gjort alt for å hjelpe henne. Det er utrolig at vi likevel må kapitulere og flytte henne til en annen skole. Dette viser hvor sjanseløse en er når en varsler fra om overgrep og omsorgssvikt i offentlig regi», sier faren hennes.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Listhaug og Jensen i oppsiktsvekkende intervju. Ønsker å utvise Krekar så snart som mulig

Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som Mulla Krekar, ble nylig i en italiensk rett dømt til 12 års fengsel for planlegging av terror. De italienske...

Hun redder en utsultet, foreldreløs gutt – se de utrolige bildene

Et bilde på facebook ble redningen! I 2015 så Priscilla Morse fra Tennessee i USA et bilde på facebook som gjorde sterkt inntrykk. Bildet viste...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT