søndag, mai 9, 2021

Restauranten hylles for sin geniale «koronaløsning»

Mest lest nå

I mars innførte regjeringen de sterkeste og mest inngripende tiltakene i fredstid i Norge for å slå ned coronaviruset. En bransje som ble spesielt hardt rammet er restaurantnæringen.

Det er ikke bare Norge som har fått enorme tap på grunn av Covid-19, også resten av Europa og verden har lidd som følge av de strenge tiltakene som er innført for å begrense eller stoppe smittespredningen.

Dette skaper naturligvis en stor usikkerhet for bransjer som lever at at mennesker samles. Og da gjelder det å være kreativ.


En restaurant som virkelig har tenkt utenfor boksen er Mediamatic som ligger i Amsterdam. De har funnet på en smart løsning som gjør at de kan servere sine kunder, uten å bryte reglene for smittespredning.

Den nederlandske restaurantens konsept går ut på at man isolerer to og to gjester i små glasshus. Ikke bare er det praktisk med tanke på redusert smittespredning, det ser da også riktig så koselig ut!

Glasshusene «skaper en trygg og intimt plass for par, hvor de kan slappe av og nyte verden utendørs,» skriver restauranten på Instagram.

Restauranten klarer dermed å holde reglene om avstand mellom kundene, og vel så det.

Husene ble opprinnelig laget til et kunstprosjekt, men inspirerer nå andre restauranter over hele verden til hvordan de kan sikre at gjestene blir utsatt for minst mulig smitterisiko.

Willem Velthoven som er direktør for restauranten, forteller til Euro News at man må tenke nytt i den vanskelige tiden med Covid-19.

– Å være sammen i store grupper vil sannsynligvis være utelukket en lang stund fremover, men samtidig blir savnet etter å komme sammen og være sosial noe vi lengter mer og mer etter. Glasshusene våre beskytter deg mot smitte fra andre, samtidig som de gir en unik opplevelse av å spise ute, sier han.

Reservation are open for our new dining concept Serres Séparées. Reservations include a plant-based diner with 4 courses.mediamatic.net/serres

Publisert av Mediamatic Onsdag 29. april 2020

Etter at restauranten publiserte bilder av konseptet sitt på sosiale medier har mennesker over hele verden hyllet løsningen.

Nedenfor kan du se en video av hvordan det hele fungerer. Del gjerne videre om du synes norske spisesteder burde få med seg denne ideen!

LES OGSÅ: Se Ica-butikkens geniale løsning for å forhindre hamstring

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter