Denne restauranten vil ha slutt på sløsing av mat. Løsningen deres? Genialt!

86

En kjent restaurant i India, Pappadavada, har et kjøleskap stående utenfor restauranten sin. Kjøleskapet er ulåst og er et tilbud om gratis mat til uteliggere og fattige. Restauranten oppfordrer kundene sine til å legge restene i dette kjøleskapet fremfor å kaste dem. Om noen trenger et måltid, når som helst, er de velkommen til å forsyne seg her. Kjøleskapet har fått navnet, «Tree of Goodness».

Foto: Thulasi Kakkat
Foto: Thulasi Kakkat

Alt som blir lagt i kjøleskapet merkes med dato og klokkeslett, slik at man kan vite hvor gammel maten er.

Hver eneste dag blir mellom 75-80 måltider plassert i kjøleskapet. Eieren av restauranten heter Minu Pauline. Til Indiaexpress forteller hun at enkelte dager plasseres over 100 måltider i kjøleskapet.

«Utenom maten restauranten selv plasserer i kjøleskapet så oppfordrer vi gjester, festkomiteer, og andre restauranter til å donere restene sine. Maten må være fersk og spisende. På denne måten tar vi vare på ressurser samtidig som vi gir mat til dem som sliter med å få endene til å møtes.

Foto: Facebook/ Pappadavada
Foto: Facebook/ Pappadavada

«Pengene er dine men ressursene tilhører samfunnet. Det er budskapet jeg ønsker å dele. Om du sløser med penger så er det dine penger du sløser. Men sløser du med mat, sløser du med samfunnets ressurser. Ikke kast bort ressurser, ikke kast mat.»

SISTE NYTT

Advertisements