søndag, oktober 24, 2021

Restriksjoner på innreise til Norge fjernes gradvis

Mest lest nå

Regjeringen vil fjerne innreisetiltakene gjennom tre faser. Den første fasen starter lørdag 25. september kl. 16.

Les også: En normal hverdag igjen: Norge åpner lørdag klokka 16:00


Fra lørdag ettermiddag åpnes det for at alle EØS-borgere, inkludert folk fra andre land som er bosatt i EØS, kan komme inn til Norge.

Det samme gjelder folk som bor i Storbritannia og Sveits. Vi åpner også for at alle utlendinger som bor i såkalte lille land kan komme inn til Norge.

Dette er land utenfor EØS/Schengen som Folkehelseinstituttet (FHI) vurderer at kan ha noe mildere restriksjoner.

– Vi har levd lenge med strenge tiltak på grensene. Dette har vært viktig for å bekjempe importsmitte. Når vi nå går over til en normal hverdag, legger regjeringen opp til en gradvis nedtrapping av begrensningene på innreise til landet. Dette vil skje under nøye overvåking, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Les også: Nå selges det like mange reiser som før pandemien

Den første fasen av nedtrappingen av innreiserestriksjonene starter lørdag 25. september kl. 16, den neste fasen vil etter planen bli vurdert i siste halvdel av oktober.

I fase 1 vil innreise foreløpig være tillatt over de 35 godkjente grenseovergangene for de som ikke har særskilte unntak.

Stengte grenseoverganger vil åpnes igjen når grensekommunen har et testtilbud klart, og det er er laget god informasjon til de reisende.

Kontrollen av reisende fra områder med lavt smittetrykk nedprioriteres, men det vil bli gjennomført stikkprøvekontroller. 

Alle fullvaksinerte med gyldig dokumentasjon slipper karantene og testing. For uvaksinerte er det også lempet på reglene.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter