Hjem Viralt Rett eller galt? Kastet søsteren ut fra farens begravelse – dette var årsaken

Rett eller galt? Kastet søsteren ut fra farens begravelse – dette var årsaken

Det er få ting det knytter seg mer tradisjon og følelser rundt enn en begravelse. At en kvinne kastet søsteren ut av begravelsen til deres far har satt fart i kommentarfeltet. Mange mener årsaken var helt forståelig. En spør om denne kvinnen er klar over at mannen også var søsterens far.

En kvinne har tatt til Reddit etter faren hennes ble gravlagt. Det var henne som hadde planlagt begravelsen, siden moren som nylig hadde blitt enke tok tapet svært tungt. Nå spør hun de andre i nettforumet om det var galt av henne å bortvise søsteren fra farens begravelse. Årsak? Hun kler seg i emo-stil, med hodeskaller, voldsomme krager, mye svart og rødt, og tung sminke. 

– Jeg bryr meg virkelig ikke mesteparten av tiden, hun kan ha på seg hva hun vil, sier kvinnen. 

Samtidig påpeker hun at søsterens utradisjonelle klesstil er et problem ved viktige arrangementer. 

– Hun går alltid fullt ut med antrekkene sine. Jeg forstår ikke hvorfor hun aldri vil tone det ned. Til begravelsen kom hun inn iført et kort skjørt, T-skjorte med bilde av et band, kraftig sminke, fiskenettstrømper og hodeskalle-smykker. Jeg ble veldig opprørt over at hun ikke kunne kle seg riktig for en begravelse, og ba henne gå, forteller kvinnen i innlegget.

Illustrasjon laget med AI av Sosialnytt

I en senere kommentar har hun presisert at søsteren hennes ikke er en tenåring, men 26 år gammel. Hun medgir også at verken hun selv eller hennes mor har noe nært forhold til emo-søsteren. Kvinnen presiserer også at søsteren heller ikke har snakket med sin avdøde far på lang tid, og heller ikke tok farvel med ham på dødsleiet. 

Tilsnakk for klesstilen ville hun imidlertid ikke ha noe av. 

– Hun ble forbanna da jeg ba henne gå hjem og ta på seg et respektabelt antrekk. Men hun ble værende helt til moren min ba henne komme seg ut siden hun ikke kan kle seg riktig, skriver kvinnen. 

Dro fra begravelsen

Episoden resulterte i at søsteren dro. Hun kom ikke tilbake til begravelsen. Kvinnen opplever at mange er enige med at søsterens antrekk var helt upassende for en begravelse, og støtter kvinnen. Enkelte mener likevel at hun gikk for langt. 

I kommentarfeltet er det få som er uenige i at hodeskaller, miniskjørt og fiskenettstrømper er uegnet for en begravelse. 

«Høres ut som søsteren din egentlig ikke brydde seg», er det en som sier. 

«Miniskjørt og fiskenettstrømper er ikke noe sted i nærheten av passende for en begravelse. Det ville vært helt annerledes om hun hadde brukt en svart kjole med noen smykker i sin egen stil. Men som 26-åring burde hun vite at dette i beste fall var helt tonedøvt, og i verste fall oppmerksomhetssøkende», sier en annen som også legger til at «Med den ekstra konteksten at hun ikke engang gadd å komme for å ta  farvel med faren på dødsleiet er det ikke du som i mine øyne har oppført deg som en drittsekken»

Illustrasjon laget med AI av Sosialnytt

Innlegget er også kommentert av folk som kler seg i samme stilen som søsteren. En av disse påpeker at «innen du er 26 bør du vite hvordan du skal kle deg for formelle anledninger».

En annen emo som er nesten 40 sier at hun «ville aldri DRØMME om å gjøre dette». Hun legger til at hun selv ville velge «blazer, penbukser og bluse, eller en nedtonet formell kjole til begravelse – eller rett og slett ikke gå»

Selv om de aller fleste kan stille seg bak at antrekket ikke var egnet, så er det også en del som er uenige i at 26-åringen ble kastet ut fra farens begravelse. «Det var ikke passende klær, men det er fortsatt ikke en gyldig grunn til å sparke barnet til avdøde ut av begravelsen. Det er hennes far. Hun fikk ikke sørge på grunn av klærne. Det er helt motbydelig oppførsel.» 

Under kommentaren er det en annen som spør hvem som dikterer hva som er greit i en begravelse og tar til orde for å la folk gå i det de vil.

«Skjønner du at dette også var hennes far?» er det en som spør. Han legger til at han er enig i at antrekket var upassende, men at det uansett bare reflekterte tilbake på henne selv – inntil hun ble bedt om å gå. 

LES OGSÅ: Bonden kunne ikke delta i sin tantes begravelse – Istedenfor sendte han denne enorme hyllesten

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com