Hjem Viralt Denne revolusjonerende oppfinnelsen kan redde noen som får hjertestans på 2 minutter!

Denne revolusjonerende oppfinnelsen kan redde noen som får hjertestans på 2 minutter!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nesten 1 million mennesker dør årlig i Europa som følge av hjertestans. Sjansene for å overleve en hjertestans reduseres med ca 5-10 % for hvert minutt man utsetter bruk av hjertestarter. Da blir minuttene dyrebare mens man venter på ambulansen.

Den tyske ingeniøren Alec Momont ville finne en løsning på hvordan man kunne komme raskere til med hjelp. Han oppfant derfor en ambulansedrone, som faktisk kan utgjøre forskjell på liv og død.

Dronen har en innebygget hjertestarter og kan fly med en hastighet på 100 kilometer i timen. Den vil med andre ord komme mye raskere frem enn en ambulanse, noe som vil øke sjansene for å overleve en hjertestans.

Når dronen lander, slår den seg ut, og inneholder alt utstyr man trenger for å utføre medisinsk nødhjelp. Det foreligger også planer om å utstyre dronen med utstyr som kan hjelpe ved drukningsulykker og blodsukkerfall hos diabetikere.

Nedenfor kan du se en video som demonstrerer hvordan dronen fungerer.

Her er det bare å hive seg rundt, helseminister Bent Høie! Dette hadde vi trengt i Norge! Del gjerne videre om du er enig!

[mashvideo]

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com