Forsiden Historier fra livet Richard: "De 10 viktigste tingene jeg har lært som forelder etter å...

Richard: «De 10 viktigste tingene jeg har lært som forelder etter å ha mistet min kjære sønn»

Richard Pringles er en mann som har opplevd det absolutt verste en forelder kan oppleve. Den 18 august 2016 døde nemlig hans 3-år gamle sønn, Hughie. 

Den engelske familien har opplevd noen ekstremt tøffe år. 3 åringen deres døde som følge av en hjerneblødning. I følge Mirror har faren nå gått ut med en liste som han mener alle foreldre bør tenke over. Den handler om at man aldri skal ta sine barn for gitt. En dag kan det skje noe som endrer hele tilværelsen din som forelder. Nedenfor kan du lese listen til Richard.

1. Du kan aldri kose og vise for mye kjærlighet 

Foto: Richard Pringle

Reklame

2. Du har alltid tid. Slipp det du holder i hendene og lek med barna dine. Selv om det bare er for ett minutt. Ingenting er så viktig at det ikke kan vente når barna trenger din oppmerksomhet.

3. Ta så mange bilder og film så mange videoklipp som du kan. En dag kan det være alt som er igjen.

Foto: Richard Pringle

4. Ikke spander penger. Spander tid. Tror du at beløpet spiller noen rolle? Det gjør det ikke. Det er hva dere finner på som betyr noe. Hopp i vannpytter, gå turer. Bad i havet, bygg hytter og ha det kjekt sammen. Det er alt barna ønsker. Jeg vil ikke minnes hva vi kjøpte til gutten min, jeg vil bare huske hva vi gjorde sammen.

5. Syng sanger sammen. Mine beste minner er fra de gangene Hughie satt på fanget mutt eller ved siden av meg i bilen mens vi sang favorittlåtene hans. Musikk skaper minner.

LES OGSÅ
Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

6. Finn glede i de hverdagslige tingene. Leggetid, sang og høytlesning. Felles middager. Late søndager. Gled deg over de helt alminnelige stundene. Det er de jeg savner mest.

Foto: Richard Pringle

7. Gi alltid en hadeklem til de du elsker. Om du glemmer det: gå etter de og gi klemmen. Du vet aldri når det er siste gang du har sjansen.

8. Gjør kjedelig ting til noe gøy. Å handle mat og bilturer for eksempel. Ting som i utgangspunktet ikke er så gøy kan raskt gjøres til noe hyggelig. Vær i godt humør, le og spøk. Livet er for kort til å ha det kjedelig.

9. Skriv dagbok. Skriv ned alt de små gjør som lyser opp dagen din. De morsomme tingene de sier. Vi begynte med dette etter at vi mistet Hughie. Vi vil huske alt. Nå gjør vi det for Hettie og vi kommer til å gjøre det for Hennie. Våre to andre barn.

10. Du som er så heldig å ha barn. Du får kysse dem god natt, spise frokost med dem, følge dem til skolen, se dem begynne på universitetet, se dem gifte seg. Da er du velsignet. Glem aldri det.

Foto: Richard Pringle

Disse ordene til Richard er noe alle foreldre burde tenke gjennom. Livet går så fort, og ikke minst en barndom. Nyt den og gled deg over hver eneste dag du har sammen med barna dine!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT