Hjem Meninger Rikke (20) ønsker at pepperspray skal bli lovlig

Rikke (20) ønsker at pepperspray skal bli lovlig

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Rikke Müller tar til ordet for at det bør være lovlig å forsvare seg med pepperspray. TV2.dk formidler saken om den 20-år gamle jenten som ble angrepet i en park i København. 

Politiet i Norge benytter seg av pepperspray, men sprayen går under våpenloven og er dermed ikke lov å verken eie eller bruke for privatpersoner.

Rikke var på en joggetur i Ørstedsparken da hun ble stoppet av en mann som ville ha fyr av henne. Rikke rakk ikke å svare før mannen hadde tatt et grep rundt henne, og presset en kniv mot brystet hennes.

Heldigvis hadde Rikke gitt blaffen i våpenlover, og oppbevarte en pepperspray i vesken. Hun fant den frem og sprayet mannen i ansiktet. Mens overgriperen hylte av smerte, løp Rikke bort fra plassen.

Hun oppsøkte politiet og anmeldte forholdet. Rikke slapp unna siktelse for brudd på våpenloven, men men mener selv at det er helt vanvittig at man ikke skal kunne benytte seg av pepperspray for å forsvare seg.

I Norge kan man kjøpe lovlige alternativer til pepperspray. Men de alternative sprayene er lang på nær like effektiv som pepperspray.

Rikke reddet kanskje livet og unngikk sansynligvis å bli voldtatt som følge av pepperspray. Til TV2.dk sier hun:

– Jeg synes det er helt latterlig. Dersom jeg kan hindre at jeg blir angrepet, ved å bruke pepperspray, slik som jeg har opplevd, så tar jeg heller boten og en prikk på rullebladet enn å bli voldtatt. Det er en skam at det er slik.

Hva mener du? Burde pepperspray vært lovlig som et middel til selvforsvar? Del videre på Facebook og si din mening! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com