in

Robert Berchtold var den karismatiske naboen som forførte en hel familie – og splittet den opp med sine grusomme hensikter

Robert Berchtold

Robert Berchtold var den karismatiske naboen som forførte en hel familie – og splittet den opp med sine grusomme hensikter. 

Bob Broberg og kona Mary Ann var ivrige i den lokale pinsemenigheten i den søvnige småbyen Pocatello i Idaho, USA. Paret hadde tre døtre Jan (12), Susan (10), og Karen (8).

Familien Broberg. Faksimile YouTube

En søndag i 1972 dukker Robert Berchtold og familien hans opp i kirka. Fembarnsfaren sier at han vil lære seg å synge.


Innen kort tid hadde Berchtold rukket å ha sex med familiefaren Bob, forføre kona hans Mary Ann, og kidnappe eldsstedatteren Jen.

– Det var ikke bare jeg som ble groomet. Foreldrene mine ble det også, sa Jan ifølge TV2 i talkshowet «The View».

Grooming er når en voksen lokker til seg, altså groomer, et barn for å utsette det for overgrep.

Robert Berchtold og Jen. Foto: Faksimile fra YouTube

Torsdag 17. oktober 1974 har Robert avtalt å hente Jan etter en pianotime. Jan kommer ikke hjem. Hun dopes ned rett etter pianotimen og våkner opp fastspent til ei seng i en bobil. Mens Jen ligger neddopet og fastspent blir hun voldtatt flere ganger av Robert de kommende dagene. Jen anslår at hun ble voldtatt av Berchtold minst 200 ganger.

Når FBI tilslutt klarer til slutt å spore opp Berchtold og Jen i Mexico blir Berchtold dømt til fem års fengsel for kidnapping, men slipper ut bare 45 dager senere.

Årsaken er at Berchtolds kone Gail truer med å avsløre det seksuelle forholdet mellom Robert og Bob – med mindre Broberg-paret skriver under på en erklæring om at Robert ikke er skyldig i kidnapping, og at Jan dro sammen med ham til Mexico med foreldrenes samtykke. 

Av frykt for hva menigheten vil tro, skriver de under, og Robert Berchtold går fri. 

Dokumentaren om familien Broberg, kan du se nedenfor. Her forteller familien hele historien om hvordan noe så groteskt kunne skje.

https://www.youtube.com/watch?v=MXjdA5tDYh0

MER TRUECRIME: Hele familien ble myrdet i sitt eget hjem – nesten 100 år senere er saken fremdeles et mysterium

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

En gutt født i 1980 tror besteforeldrene ikke aner hvor vanskelig livet er

Mannen flytter inn på dyrehjemmet så hunden skal slippe å sove alene