Hjem Nyheter Rock gikk fra å være løshund på gata til å bli politiets viktigste narkovåpen

Rock gikk fra å være løshund på gata til å bli politiets viktigste narkovåpen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er ikke stort mer enn et år siden schæferhunden Rock vandret gatelangs uten eier. Han ble tatt hånd om av dyrebeskyttelsen i Fort Worth i Texas som raskt mistenkte at Rock kunne egne seg som politihund. 

I dag er Rock en del av narkotikaavsnittet i byen. Hans skarpe nese bistår politigruppen K-9 med å sørge for at hundretusenvis av piller aldri når gatene i en by der myndighetene kjemper en desperat kamp mot zombie-dopet fentanyl.

Charles Hubbard i den lokale politistyrken forteller til Fox News Digital at det kan dreie seg om så mye som en halv million piller som aldri vil komme ut i samfunnet.

Rock og søsteren var kun seks måneder gamle da de ble funnet på gaten. Dyrevernsenteret som tok dem inn oppdaget fort at de to valpene var spesielle.

Foto: Sgt. Charles Hubbard, Fort Worth Police Department

De sugde til seg lærdom i rekordfart. En av de som jobber der er gift med en politimann ved K-9-avsnittet. Dermed visste hun veldig godt hva de så etter når de skulle ha firbeinte betjenter inn i gruppen.

Hun tok opp videoer av Rock og søsteren slik at narko-teamet ved Fort Worth Police Department kunne vurdere hundene. 

Foto: Sgt. Charles Hubbard, Fort Worth Police Department

I dag har begge to fullført opplæringen som narkohunder. Rocks søster, Jade, var like smart som broren. Men har en mykere personlighet og har dermed blitt skolehund for K-9. Rock strutter av energi og gleder seg til å gå på jobb hver dag. Det gjør han til en perfekt firbeint politibetjent. 

– Hver gang han kommer ut av bilen, selv når han er hjemme og ikke har vakt, snuser han på alt han kan få nesen bortpå. Det er den mest ønskelige egenskapen, at du ikke trenger å jobbe opp hunden din, sier Hubbard som setter pris på sin nye kollega som alltid er klar for å gjøre jobben. 

Foto: Sgt. Charles Hubbard, Fort Worth Police Department

Mens søsteren er klar til å drive skole for nye hundeførere, drar Rock og Hubbard på jobb for å sniffe frem narkotika og smuglergods.

Rock er ikke med på pågripelser. Sammen med Hubbard er han hos UPS, posten og FedEx og snuser på pakker. Og Hubbard er ikke i tvil: Snakk med dem om litt, og Rock vil ha forhindret at kilovis av de livsfarlige pillene når gatemarkedet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com