Nyheter Røde Kors ringes ned av barn som ikke er...

Røde Kors ringes ned av barn som ikke er fornøyd med kroppen sin

-

- Reklame -

18.000 barn og unge har hittil i år tatt kontakt med Røde Kors-tjenesten «Kors På Halsen». 26 prosent av henvendelsene gjelder kroppspress og usikkerhet rundt egen kropp.

Barn helt ned i tiårsalderen synes sommeren er en vanskelig tid, fordi de ikke fornøyd med eget utseende og opplever kroppspress. Det skriver TV 2.

«Hver gang jeg er alene kjenner jeg på magen min, og ser meg i speilet. Jeg hater synet. Jeg har prøvd å slanke meg, men det går liksom ikke.» Dette er et innlegg fra en anonym jente.

En annen jente skriver:

«Jeg er 12 år og veier 44 kilo. Er jeg tjukk?»

Vil ikke leve fordi de ikke er perfekt nok

«Kroppspress og usikkerhet rundt egen kropp utgjør 26 prosent av alle innlegg. Det viser at vi voksne har en stor oppgave med å fortelle våre barn og unge at de er gode nok som de er, og å være bevisst på hvordan barna blir påvirket blant annet gjennom sosiale medier», sier Nelli Kongshaug, leder av Kors på Halsen til TV 2.

«Vi har barn som er veldig unge som opplever at det ikke er verdt å leve, fordi de ikke klarer å se helt perfekt ut. De kommer aldri til å være perfekte på noen områder. Og det er klart det er ikke noe godt å høre barn og unge si det», sier Kongshaug videre.

Føler seg mislykket

Ifølge TV 2, handler en av fem samtaler om trening og kosthold. Gjennomsnittsalderen for de som tar kontakt er henholdsvis 14 år for jenter og 15 år for gutter.

«Mange er redde for å legge på seg og de tar kontakt for å spørre hva de kan gjøre for å spise sunt, samtidig som de ønsker å bygge muskler eller gå ned i vekt. Røde Kors ser alvorlig på at barn og unge er så opptatt av utseende at det overskygger mye annet i livet», sier Kongshaug.

«Mange forventer at egne kropper skal følge en mal, og at de er mislykket hvis de ikke klarer å passe inn i denne malen», sier hun videre.

Blir påvirket av forbilder i sosiale medier

Kongshaug mener barns jakt på det perfekte ofte skyldes et jag etter å se ut som sine forbilder i sosiale medier.

«Det er klart at sosiale medier er jo med på å skape en forventning om at det er sånn kroppen skal se ut. Man skal ha like store pupper, man skal ha like flat mage, og guttene skal ha like store muskler», sier Kongshaug.

Nå oppfordrer hun influencere til å tenke seg om før de publiserer bilder og innlegg som kan bidra til kroppspress hos barn.

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Märtha Louise åpner opp om kjærestens synspunkter

Prinsesse Märtha Louise (48) og kjæresten Durek Verrett (44) har stått side ved side gjennom flere heftige stormer de...

Mener Therese Johaug bør få prestisjefylt ærespris

TV 2s sykkel- og dopingekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad, mener Therese Johaug (31) bør få den prestisjefylt prisen...

Kattepusen ville være med på flybussen: – Den så så snill ut

Da bussjåfør Helge Madsen åpnet dørene på bussen, reiste kattepusen seg fra busskuret, og gikk rolig inn i bussen. "Den...

Dette blide paret ser så lykkelig ut, men vent til du ser hele bildet

For noen år siden feiret paret sin første bryllupsdag. De hadde hyret inn en profesjonell fotograf til å ta bilder av seg. Resultatet kan du se under. Dette bildet var ikke et planlagt bilde

Kohts nye video: «Tusen takk til norsk helsevesen!»

I januar kom nyheten at Christine Koht er rammet av kreft. Det nærmer seg et år på sykehus for...

Han ble mobbet for vekten sin. Så gikk han ned 84 kilo. Se hvordan han ser ut nå

Ethan Taylor har vært stor så lenge han kan huske. Han ble mobbet på skolen. Da han begynte å...