Hjem Kjendisnytt Roger Whittaker er død

Roger Whittaker er død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mandag kveld kom nyheten om at folk-rock sanger Roger Whittaker døde 13. september, i en alder av 87 år.

Dagbladet skriver at den tyske avisa Bild melder at han fikk bort på et sykehus i Sør-Frankrike med familien ved sin side.

«Roger var en ikonisk kunstner, en fantastisk ektemann og far. Han rørte så mange hjerter med musikken sin gjennom hele livet, og vil alltid leve videre i minnene våre», heter det i en uttalelse fra familien.

Familien ber om respekt for privatlivet gjennom den vanskelige tida og sier i uttalelsen at hans kunst vil leve videre.

Whittaker skal nylig ha fått hjerneslag, og har hatt en rekke utfordringer med helsa i det siste.

Ifølge the Mirror etterlater Whittaker seg kona Natalie, som han har vært gift med siden 1964, fem barn og barnebarn. Engelskmannen som ble født i Kenyas hovedstad Nairobi 22. mars 1936, pensjonerte seg i 2012, og har siden det bodd i Frankrike. Barndommen fra Øst-Afrika satte sitt tydelige preg på musikken til Whittaker.

Whittaker gjorde britisk militærtjeneste i Kenya Regiment. I 1956 ble han dimittert, og ifølge Wikipedia besluttet han å studere medisin ved University of Cape Town i Sør-Afrika. Etter 18 måneder forlot han universitetet til fordel for en karriere som lærer. Whittaker kom til Storbritannia i 1959 og i de neste tre årene studerte han zoologi, biokjemi og marinbiologi og mottok graden Bachelor of Science.

Den avdøde sangeren begynte sin karriere i folkrock-klubber og fortsatte med å oppnå stor suksess med Skye Boat Song, en duett med Des O’Connor i 1986. Whittakers andre hitlåter inkluderte The Last Farewell og New World in the Morning og, iht. nettstedet hans solgte han over 50 millioner plater over hele verden.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com