Hjem Kjendisnytt Røk ut etter nervepirrende natt-test

Røk ut etter nervepirrende natt-test

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Denne uken ble deltagerne i Mesternes Mester testet i både styrke og koordinasjon. Da den siste øvelsen gjensto var alle sammen i risikosonen.

– På styrke vet vi Olaf er en maskin. I koordinasjon tror jeg Helene er veldig god, sier den tidlgiere CrossFit-utøveren Kristin Holte i programmet.

Den tidligere sprortsdanseren Helene Spilling, som for alvor ble kjent gjennom de mange sesongene hun har stilt som proff-danser i «Skal vi Danse, medgir at hun likte koordinasjon. Samtidig er hun ikke veldig begeistret for styrke.

I den første øvelsen, Taukampen, var flokene rundt hindrene mange og tauet var langt. Hver deltager var bundet i et tau som var viklet inn i hindrene. De måtte ta seg selv og tauet gjennom hindrene for å frigjøre det. Deretter skulle tauet legges ut i sin fulle lengde, uten knuter og floker, ned til en redningsbøye og tilbake til mållinja. Og det å rette ut tauet var enklere sagt enn gjort – for der var det lett for deltagerne å selv bli en del av flokene… Det skjedde dessverre for sportsdanseren.

Den andre øvelsen var sleden. Her var det første og fremst styrken som skulle prøves. De blytunge sledene. Deltagerne skulle først hale sledene til seg. Oppi sledene lå det sandsekker som tilsvarte 30 prosent av den enkelte deltagers kroppsvekt. Dette kunne når som helst tas ut – men det spørs om det er det raskeste å bruke tid på å hente dem, så taktikk var også et element i øvelsen. Etter hvert viste det seg at alle sammen valgte å løpe å hente sandsekkene. Når de hadde halt sledene over en linje, skulle de skye sledene tilbake til utgangsposisjon, og til slutt spurte til mål.

For den tidligere roeren Olaf Tufte var dette bevegelser han hadde gjort mange ganger før. Ikke uventet vant han. Men råsterke Kristin fikk også dreisen på dette, og sikret andreplassen. Helene endte nok en gang nederst på tabellen igjen, og hadde dermed betydelig press på seg før siste øvelsen.

Den siste øvelsen var balansebanen. Her må deltagerne ta risiko for å klare å vinne – og samtlige lå litt ukomfortabelt til før de skulle ut i den siste konkurransen.

– Jeg tenker at denne øvelsen kanskje er litt mer i min gate, med balanse og koordinasjon. Jeg er nødt til å vinne for  å ikke havne i natt-test, sa Helene før øvelsen.

Hun var førstemann ut. Etter et lite uhell i starten kom hun i mål på 3:27.7. Det skulle imidlertid vise seg at hun var langt fra å ta nok risiko.

Kristin vant øvelsen, foran langrennsløper Ola Viggen Hattestad, Olaf, Helene og til slutt kickbokseren Anders Lødrup.

Kristin ble dermed kveldens sammenlagt-vinner med 19 poeng. Ola kom på andreplass, og Olaf lå «midt i haugen», foran Andreas og Helene.

Dette var tredje gang cross-fit-utøveren ble temavinner. Hun tok seieren med et stort smil men fatning.

– Det var gøy, sa hun beskjedent, hvorpå programleder Aksel Lund Svindal konkluderte med at «Du er jo god på alt du».

Helene fikk den kjedelige oppgaven med å velge utfordrer.

Olaf Tufte kom forbi for å se at alt står bra til med Helene etter den kjedelige sisteplassen.

– Hva skjer ‘a frøken?, sier Olaf.

– Jeg må pakke da, svarer hun

– Pakkeleken?, sier Olaf og sier det at hun har ingenting å tape.

Det var Helene helt enig i og sier hun allerede har vunnet litt.

– Du har jo prestert ting som ingen forventet, ikke engang du selv, sier Olaf.

Han er imponert over med-deltageren sin. En idrettsperson som aldri gir opp.

– Hun står i det til siste slutt, og det har hun vist flere ganger. Hun har nok overrasket seg selv med hvor god hun er i ting hun ikke ante at hun kunne, sier Olaf om Helene.

Helene valgte å møte Andreas i natt-test, siden han lå nest nederst.

Nok en gang skal lyssverdene falle fra taket.

Mens Andreas hadde vært i natt-test før var det Helenes debut.

Da det første sverdet falt, var Helene raskest.

Andreas måtte fange sverdet for å ikke bli slått ut – og det klarte han. Dermed ble det en nervepirrende avgjørende runde, der Andreas var kjappest og dermed er videre i semifinalen i Mesternes Mester

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme så langt som jeg har gjort, sa Helene og la til at hun har hatt det veldig moro under oppholdet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com