søndag, juni 13, 2021

Ronny Brede Aase: -Jeg vil være tykk og glad

Mest lest nå

Ronny Brede Aase (34) tar et oppgjør med skammen rundt fedme i NRK-serien «Eit feitt liv».

I serien undersøker Ronny Brede Aase hvordan han kan leve lenge på tross av at han har «alvorlig fedme».


Samtidig undersøker han hvordan vi forholder oss til fedme, og han ønsker å få frem at vi er nødt til å slutte påføre enkeltindividet skam for overvekt.

– Verdens forskningsmiljø har skrevet under et felles opprop hvor de sier at nå må vi slutte å påføre enkeltindividet stigma og skam for fedme. Det er så mye mer komplekst og det er så mye mer ved det – du kan ikke lenger tenke på det som: Ah, en tykk person, han eller hun må bare skjerpe seg. Det er så mye mer, sier Aase i et lengre intervju med VG.

Selv sier han at han er vant til å få kommentarer på størrelsen sin. Samboer Tuva blir derimot sinna når folk tillater seg å komme med kommentarer.

– Jeg blir så perpleks. Til tross for at jeg har opplevd det hele livet, at folk kommer med kjipe kommentarer om kroppen min, så blir jeg fortsatt perpleks: «Å ja, du sa det?», sier han til VG.

Ronnys gryende tanker rundt egen helse dukket opp da samboeren ble gravid. Han oppsøkte fastlegen som ga han beskjed om at han hadde alvorlig fedme. De ble enige om at han skulle ned i vekt.

– Målet mitt i serien er at jeg skal gå ned 13 kg. Jeg har ingen ambisjon om å bli normalvektig, jeg har ingen ambisjon om å bli tynn, sier han.

Imidlertid opplever han at folk sliter med å tro ham. Han får også sinte beskjeder fra folk som er oppgitte over at NRK kan tillate seg å gi et inntrykk av at det ikke hjelper å slanke seg. 

Men for Ronny er målet helt klart:

– Jeg vil være en fyr som er tykk og glad, men som lever lenge.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter