in

Dette skal Ronny Brede Aase gjøre nå: – ganske sikker på at jeg ikke er alene

Et hardt liv med Ronny Foto: Discovery

Ronny Brede Aase synes hjernen hans tar dårlige valg. Nå skal han se nærmere på egne og andres uvaner, svakheter og avhengigheter i den nye serien Et hardt liv med Ronny

– Jeg lurer på hvorfor hjernen min så ofte lar meg ta dårlige valg, og hvorfor alle mennesker egentlig driver med ting de vet at de burde kutte ned eller ut. Jeg vet jeg burde spise færre burgere, drikke «birras» litt sjeldnere, rydde i huset oftere, men likevel fortsetter jeg i min vante tralt. Og jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene, sier Ronny Brede Aase.

Hans teori er at vi alle er like håpløse, vi har alle våre laster. Om det er gambling, rus, prokrastinering, fobier, røyking, unødvendige raseriutbrudd eller bare god gammeldags latskap – alle mennesker driver med ting de vet at de burde kutte ned eller ut. 


Relatert: Ronny Brede Aase forteller om hetsen og viser meldingene han mottar
Relatert: Ronny Brede Aases avsløring om bryllupsplanene: Datoen er satt!

– Jeg håper at jeg ved hjelp fra eksperter, kona mi Tuva og gode venner skal få til endringer som gjør mitt, og til og med seernes, liv litt enklere. Går det an uten at det blir kjedeligere? Og er alle uvaner egentlig dårlige vaner, eller kan det være fordommer, sier Ronny Brede Aase.

Engasjerer med alvorlige tema

– Dette blir Ronnys første dokumentarserie for oss på TVNorge og discovery+. Ronny er en av Norges absolutt dyktigste programledere, og han har en helt egen evne til å formidle glede og entusiasme, men også engasjere seerne med mer alvorlige temaer. Dette er et program jeg gleder meg veldig til, sier programdirektør i Warner Bros. Discovery i Norge, Magnus Vatn.

Et hardt liv med Ronny har premiere på TVNorge og discovery+ våren 2023. 

Eit fett liv

Ronny Brede Aase har tidligere laget en dokuserie der han tok et oppgjør med skammen rundt fedme. Serien «Eit feitt liv» gikk på NRK i 2021.

I serien undersøkte Ronny Brede Aase hvordan han kan leve lenge på tross av at han har «alvorlig fedme».

Relatert: Ronny Brede Aase om den ubehagelige opplevelsen: – Jeg var usikker på om jeg ville dele dette
Relatert: Ronny inviterer til matfest i Toscana

Samtidig så han på hvordan vi forholder oss til fedme, og tok til orde for at vi er nødt til å slutte påføre enkeltindividet skam for overvekt.

– Verdens forskningsmiljø har skrevet under et felles opprop hvor de sier at nå må vi slutte å påføre enkeltindividet stigma og skam for fedme. Det er så mye mer komplekst og det er så mye mer ved det – du kan ikke lenger tenke på det som: Ah, en tykk person, han eller hun må bare skjerpe seg. Det er så mye mer, sa Aase i et lengre intervju med VG.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Leieboeren fikk sjokk da han skjønte hvorfor hans tidligere utleier ba om adressen hans

Videoen av kattens første møte med familiens baby går viralt: Snur seg rett vekk og spyr