Hjem Fremhevet Rune Bratseth forteller om hjerneslaget i «Legends of the Bundesliga»

Rune Bratseth forteller om hjerneslaget i «Legends of the Bundesliga»

Rune Bratseth er blant profilene som snakker ut om både triumfer og tyngre tider i Viaplays nye originalserie «Legends of the Bundesliga». Serien har premiere fredag 11. februar.

Den tyske toppserien i fotball, Bundesliga, er en av de beste fotballigaene i verden, og mange av verdens største managere og spillere har satt sitt preg på tysk fotball.

Ebbe Sand, Søren Lerby, Patrik Andersson, Ottmar Hitzfeld og vår egen Rune Bratseth var alle store profiler som ble legender i sine klubber. I «Legends of the Bundesliga» har Viaplay fått muligheten til å sette seg ned med disse fem stjernene, som deler personlige historier fra sin egen karriere.

Bratseth er et norsk innslag i serien. Han spilte 230 kamper for Werder Bremen. I sitt intervju forteller han om hvordan hans kristne tro formet ham som spiller, hvordan han mistet besinnelsen og kastet en kopp etter sin egen trener, og hvordan han overlevde et hjerneslag i 2016.

Rune Bratseth i Werder Bremen. Foto: Skjermdump Youtube

– Det har vært veldig hyggelig å mimre om noen fantastiske år i Bremen. Det å bli far tre ganger, i tillegg til fem titler – Supercup ikke medregnet – var fantastisk på alle måter. Mange vennskap og gode minner må også nevnes. Et par tapte cupfinaler vil aldri kunne beskrives som nedturer, kun dumper i veien, sier Bratseth.

Hjerneslaget

Det var i 2016 da Rune Bratseth var alene hjemme i huset sitt i Trondheim at noe plutselig ikke var som det skulle.

– Alt pågikk i maksimalt 10-15 sekunder, men det svartnet litt for meg og jeg merket stråling opp i halsen. Det fikk meg til å reagere så fort, fortalte han den gang til Viasat.

Videre forteller Bratseth at han mistet følelsen i armen.

– Jeg gikk ut på kjøkkenet for å hente mobiltelefonen som lå til lading, men stoppet opp og så på hånden min. Jeg tenkte: Hva skjer? Jeg mistet hudfølelsen i armen, men det som gjorde utslaget for at jeg agerte, var at jeg fikk en stråling opp gjennom halsen på venstre side, sa Bratseth til Viasat.

Det hele endte med en operasjon på St. Olav Hospital, og i dag er Bratseth helt fin igjen.

– Jeg har ikke mén i det hele tatt, ikke antydning. Jeg har vært ekstremt heldig, og er klar over at det kunne gått mye verre, har Bratseth tidligere uttalt.

Bratseth var i lang tid kaptein for det norske landslaget. Foto: Skjermdump Youtube

Andre nordiske stjerner

I tillegg får vi innblikk i karrierene til andre nordiske stjerner. Danske Ebbe Sand forteller om kreftsykdommen, og hvordan det var å spille syv år i Schalke 04 – og om hendelsen i 2001 da de i fire minutter trodde de hadde blitt seriemestere. Landsmannen Søren Lerby spilte tre år for Bayern München og returnerte senere til klubben som trener. Lerby havnet i Guinness’ rekordbok da han spilte to kamper i to forskjellige land på samme dag.

Svenske Patrik Andersson signerte for Bayern München etter å ha spilt for Borussia Mönchengladbach. Han ble en legende for 20 år siden da scoret sitt eneste Bayern-mål i sin siste kamp, da klubben ble seriemestere.

Vi får også høre fra én av de mest suksessfulle managerne i Bundesliga, Ottmar Hitzfeld. Han vant UEFA Champions League med to forskjellige klubber, men slet også med depresjon.

Samtlige fem programmer publiseres på Viaplay fredag 11. februar 

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com