torsdag, september 23, 2021

Rune Gerhardsen er død

Mest lest nå

Tidligere byrådsleder i Oslo og fremtredende Ap-politiker Rune Gerhardsen døde lørdag.

I 2019 fortalte Oslos tidligere byrådsleder Rune Gerhardsen at han hadde fått diagnosen Altzheimers sykdom.

Familien opplyser ifølge NRK og VG til NTB at Rune Gerhardsen døde omgitt av den nærmeste familien på Nordseterhjemmet. Den tidligere AP-politikeren ble 75 år gammel.


Kort tid etter at dødsfallet ble kjent la Jonas Gahr Støre ut et innlegg på Facebook, der han skriver: «I dag mistet vi vår kjære Rune Gerhardsen. Rune var byrådsleder for Arbeiderpartiet i Oslo fra 1992 til 1997 og leder i AUF fra 1973 til 1975.

Rune vokste opp i arbeiderbevegelsen og brant for den. Han var uredd og nytenkende. Ideologisk, men også pragmatisk. Han gikk alltid rett på sak og var en tydelig politiker.

Rune brant også for idretten og var president i Norges Skøyteforbund i flere omganger. At arbeiderklassen skulle holde seg i form, var et viktig politisk mål for Rune. Selv tok han helst trappene i Oslo Rådhus.

Hadde Alzheimer

Da Rune ble syk med Alzheimer, valgte han og familien å være åpne om sykdommen. Det har betydd mye for mange familier som står i samme situasjon.

Våre tanker går til kona Mai, døtrene Marte og Mina og alle barnebarna, som han var så glad i. Vi kommer alle til å savne Runes lune humør og engasjement.»

Tidligere Ap-leder Jens Stoltenberg skriver i en melding til VG at arbeiderbevegelsen har mistet en viktig stemme og en inspirerende leder.

– Jeg kommer til å savne ham og vil minnes både hans bidrag i samfunnsdebatten og hans gode humør, sier Stoltenberg.

Rune Gerhardsen var medlem av Oslo bystyre i 1988-1999, og igjen i 2003–2019. Fra 1988 til 1991 var han kommunalråd, før han ble valgt til byrådsleder i 1992.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,418FansLik
1,600FølgereFølg
211FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter