Hjem Fremhevet Russejentene overdøvet SIAN med «Barn av regnbuen»

Russejentene overdøvet SIAN med «Barn av regnbuen»

Jentene på russebussen Cloud Wine 2021 møtte opp på markeringen til SIAN i Ski. Med russebussen sin overdøvet de markeringen, med hjelp av Lillebjørn Nilsens «barn av regnbuen» dundrende ut russebussens høyttalere.

Jentene på russebussen ønsket å overdøve Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN), og heller spre budskap om mangfold.

– Vi er jo i mot alt det de står for, og vil vise at vi tar i mot alle uansett hvordan de er, sier russebussmedlem Linnea Johansen Lillegård (19) til Østlandets Blad som først omtalte saken.

En annen på samme russebuss, Frida Eggum (18), forteller til TV 2 at hun fikk ideen fra sin far.

– Det var min pappa som sa at SIAN skulle være i Ski. Han sa at vi måtte ta med oss russebussen og spille musikk der. Så sendte jeg bare melding til jentene, og alle jentene var egentlig dritgira, sier Frida.

På Facebook har Frogn videregående publisert et bilde av jentene med teksten:

«Vi hyller Linn Brenden og resten av gjengen på russebussen Cloud Wine 2021. De tok innersvingen på SIAN i Ski i dag! De overdøvet dem med «Barn av regnbuen.»

Vi hyller Linn Brenden og resten av gjengen på russebussen Cloud Wine 2021. De tok innersvingen på SIAN i Ski i dag! De overdøvet dem med «Barn av regnbuen». Dere kan lese saken i lokalavisene ØB og Amta!

Posted by Frogn videregående skole on Saturday, June 19, 2021

Hylles på sosiale medier

Svært mange hyller nå jentene for påfunnet deres. I kommentarfeltet til skolen får de ros for å fronte gode verdier.

«Helsesista» som er en populær helsesøster for unge på sosiale medier skriver:

«HELSESISTA ER SÅÅÅ STOLT AV DERE 🙌🏼🙌🏼🙌🏼❤️❤️❤️ Takk og HIGH FIVE girls!! Håper flere følger dere – og ruller ut bussen sin for å være medmennesker og spre godhet og kjærlighet.»

En annen poengterer at en slik type ikke-voldelig aksjon er forbilledlig.

«Super innsats, effektiv ikke-voldelig motstand. Skulle ønske politiet lot folk gjøre det andre steder i landet også. For det er altså ikke fordi ingen har tenkt på det før, men fordi politiet stopper det at det ikke skjer på hver eneste SIAN-demo,» lyder kommentaren.

Om låtvalget sier russebussmedlem Celine Engh Fløter (18) til TV 2:

– Det er jo egentlig en sang om miljøvern og sånt. Men det er en fin sang om mennesker og jorden. Så har vi hørt at kanskje SIAN ikke er så glad i den sangen.

Et herlig påfunn av disse jentene! Trykk gjerne på deleknappen for å hylle dem!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com