søndag, mai 31, 2020

Russejentene valgte et ganske uheldige russenavn: – Herregud, hva har vi gjort?

Mest lest nå

I fjor sommer, skulle russejentene fra Fredrikstad finne navn til russegruppen sin. Det var før koronaviruset hadde gjort sitt inntog og forandret hele verden. Jentene syntes «Pandemi», var et kult navn. Det angrer de litt på i dag.

Det begynte egentlig i februar i fjor. Da skulle de ni jentene fra Glemmen videregående skole i Fredrikstad finne et gruppenavn til neste års russefeiring. Siden de fleste av dem gikk på helselinjen, ville de ha et helserelatert navn. De bestemte seg for å kalle seg «Virus Outbreak». Også fordi de tullet mye med at skrivefeilene i chattene deres spredte seg som et virus.

– Vi bestemte oss etter hvert for å lage et nytt navn. Vi ønsket en sammenheng mellom det gamle og nye navnet. I fjor sommer ble vi enige om å kalle oss «Pandemi 2020», sier Karoline Ochman (18) til TV 2. Det var Fredrikstad Blad som først skrev om saken.


Rebekka Cecilie Gjertsen (18), Hedda Marie Stenrød (18), Ylva Soleim (19) og Karoline Ochman (18) tar en selfie. Foto: Privat

Samme natt kom nyheten

28. februar hadde Fredrikstad-russen sitt russeslipp. Da annonserer man russenavnet sitt for resten. På den tiden visste ingen omfanget av koronapandemien.

– Samme natt kom nyheten om at verden kunne forvente seg en pandemi. Da tenkte vi bare: «Herregud, hva har vi gjort?! Vi kan ikke kalle oss «Pandemi 2020»! sier Karoline.

Karoline sier videre at timingen er svært uheldig, og at de derfor prøver å dempe seg.

– Vi prøver å dempe oss, for vi vil ikke tråkke noen på tærne, sier hun, og legger til at navnet «Pandemi 2020» er klistret på både gensere, bukser og annet alt annet utstyr.

Foto: privat

Vegrer seg

Nå vegrer jentene seg for å bruke klærne de har fått trykket opp.

– Uansett er det jo ikke mange samlinger, nå som alt er avlyst. Vi tar feiringen på videochat, sier hun, og understreker at alle Pandemi-jentene tar viruset på alvor, og at de har full forståelse for at feiringen kanskje ikke går som normalt.

– Nå følger vi myndighetenes råd og anbefalinger, og så ser vi hva som skjer videre, sier Karoline.

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter