Forsiden Historier fra livet Russel har Down syndrom og har jobbet 32 år på McDonald's -...

Russel har Down syndrom og har jobbet 32 år på McDonald’s – nå hylles den nybakte pensjonisten

Russel O’Grady er gått av med pensjon. 50-åringen har jobbet på McDonald’s siden han var 18 år og mottar nå hyllest fra hele verden. 

Å beholde den samme jobben i over 30 år er en bragd for de fleste mennesker, men Russel som har Down syndrom har i tillegg ikke oddsene på sin siden.

Frifagbevegelse har tidligere skrevet at arbeidsledigheten er stabilt skyhøy blant utviklingshemmede. I Norge er tallene skremmende lave.

Reklame

– Siste opptelling tilbake til 2009 viste at kun 59 av 16000 var i ordinær jobb. Det er liten grunn til å tro at dette har endret seg nevneverdig. Det er også mye som tyder på at disse får jobb utenfor de ordinære formidlingskanalene, sa Stian Reinertsen, faglig rådgiver ved Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA), til Frifagbevegelse.

Uhyre populær

Heldigvis finnes det eksempler på det motsatte. At mennesker med funksjonsnedsetting kan fungere utmerket i en ordinær jobb.

Russel er et levende bevis. I følge Daily Mail fikk han jobb på McDonald’s i 1986, da som 18-år gammel gutt. Russel ble fort en populær skikkelse på restauranten i Northmead som ligger i Australia, «alle» visste hvem han var.

Nå pensjoneres han i en alder av 50 år, og vil bli stort savnet blant kundene og de andre ansatte.

The Daily Telegraph intervjuet restaurantens daglige leder, Courtney Purcell, som kan fortelle at Russel har blitt et ikon for spisestedet.

LES OGSÅ
Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

– Vi har faste kunder som kommer innom bare for å hilse på Russel. Vi kommer garantert til å savne han enormt.

Russels pappa, Geoff O’Grady, kan fortelle at sønnen ofte blir stoppet på gaten av kunder som kjenner han igjen fra restauranten. Han forteller at jobben har skapt et helt annet liv for sønnen.

– Han er veldig heldig som fikk denne muligheten, forleden var det noen som spurte han om han var handikappet. Han svarte «jeg var det tidligere da jeg gikk på skolen, men ikke nå lenger. Nå jobber jeg på McDonald’s», svarte han.

Russel har blitt et levende bevis på at alt er mulig og en stor inspirasjon for mennesker over hele verden.

Husk alltid at alt er mulig! Uansett hvilke utgangspunkt du har, hva andre sier om deg eller hvordan oddsene er!

I dag hyller vi Russel og den inspirasjonen han er for andre mennesker. Del saken videre for å spre historien hans du også!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT