torsdag, januar 23, 2020
Historier fra livet Russel har Down syndrom og har jobbet 32 år...

Russel har Down syndrom og har jobbet 32 år på McDonald’s – nå hylles den nybakte pensjonisten

-

Russel O’Grady er gått av med pensjon. 50-åringen har jobbet på McDonald’s siden han var 18 år og mottar nå hyllest fra hele verden. 

Å beholde den samme jobben i over 30 år er en bragd for de fleste mennesker, men Russel som har Down syndrom har i tillegg ikke oddsene på sin siden.

Frifagbevegelse har tidligere skrevet at arbeidsledigheten er stabilt skyhøy blant utviklingshemmede. I Norge er tallene skremmende lave.

– Siste opptelling tilbake til 2009 viste at kun 59 av 16000 var i ordinær jobb. Det er liten grunn til å tro at dette har endret seg nevneverdig. Det er også mye som tyder på at disse får jobb utenfor de ordinære formidlingskanalene, sa Stian Reinertsen, faglig rådgiver ved Nasjonalt kompetansesenter for psykisk helsearbeid (NAPHA), til Frifagbevegelse.

Uhyre populær

Heldigvis finnes det eksempler på det motsatte. At mennesker med funksjonsnedsetting kan fungere utmerket i en ordinær jobb.

Russel er et levende bevis. I følge Daily Mail fikk han jobb på McDonald’s i 1986, da som 18-år gammel gutt. Russel ble fort en populær skikkelse på restauranten i Northmead som ligger i Australia, «alle» visste hvem han var.

Nå pensjoneres han i en alder av 50 år, og vil bli stort savnet blant kundene og de andre ansatte.

The Daily Telegraph intervjuet restaurantens daglige leder, Courtney Purcell, som kan fortelle at Russel har blitt et ikon for spisestedet.

– Vi har faste kunder som kommer innom bare for å hilse på Russel. Vi kommer garantert til å savne han enormt.

Russels pappa, Geoff O’Grady, kan fortelle at sønnen ofte blir stoppet på gaten av kunder som kjenner han igjen fra restauranten. Han forteller at jobben har skapt et helt annet liv for sønnen.

– Han er veldig heldig som fikk denne muligheten, forleden var det noen som spurte han om han var handikappet. Han svarte «jeg var det tidligere da jeg gikk på skolen, men ikke nå lenger. Nå jobber jeg på McDonald’s», svarte han.

Russel har blitt et levende bevis på at alt er mulig og en stor inspirasjon for mennesker over hele verden.

Husk alltid at alt er mulig! Uansett hvilke utgangspunkt du har, hva andre sier om deg eller hvordan oddsene er!

I dag hyller vi Russel og den inspirasjonen han er for andre mennesker. Del saken videre for å spre historien hans du også!

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Paret hadde vært gift i 65 år. Døde med bare noen timers mellomrom

Jack og Harriet var uatskillelige fra den dagen de møttes. De bodde til og med på det samme sykehjemmet. Etter 65 år sammen, tilbrakte...

Jenta som skrev «Fuck cancer» over ansiktet, er nå død

Kathryn Cartwright falt ut av rullestolen og slo seg kraftig i ansiktet. Da tok hun en selfie der hun hadde skrevet "Fuck cancer" over...

Den blinde jenta ble bedt om å fjerne hunden sin fra bussen. Mente førerhunder ikke kunne være svarte

Megan Taylor (22) fra Merseyside i England har vært blind siden hun skadet hodet sitt i en ulykke som 15-åring. Heldigvis får hun god...