Hjem Historier fra livet Russen stjal tråbilen og sykkelen til Elias (6) – men nå har de ordnet opp igjen og Elias smiler

Russen stjal tråbilen og sykkelen til Elias (6) – men nå har de ordnet opp igjen og Elias smiler

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Noen ganger går det over alle støvleskaft når russen er ute og ruller. Det fikk Elias (6) merke for et par uker siden. Men i dette tilfellet har russen også ordnet opp etter seg.

Seks år gamle Elias fra Brandbu ble frastjålet både tråbil og sykkel på en og samme helg. Hvor trist dette var for den lille gutten er ikke vanskelig å forestille seg. Men nå har russen sørget for at saken har tatt en fin vending. Og Elias smiler igjen.

– Han ble kjempelei seg, ja helt fra seg da vi oppdaget det. Han har akkurat lært seg å sykle uten støttehjul, og synes jo det er veldig stas å sykle mye nå på våren, fortalte mamma Mari Eidsand (30) til Oppland Arbeiderblad (OA) da de oppdaget den triste overraskelsen.

I etterkant ble både tråbil og sykkel funnet, men i totalramponert utgave. Så selv om lekene til Elias hadde kommet til rette igjen, var det ikke mye moro han fikk ut av dem.

Etter at historien hadde blitt omtalt av avisa tok imidlertid russen på Hadeland affære.

– Slik jeg har blitt fortalt, var det noen av våre russ som fant gokartbilen til Elias når de var ute å rullet. Den lå forlatt og delvis ødelagt i en grøftekant. Ettersom den allerede var ganske herpa, tok de den med seg for å leke videre med den, forteller russepresident Jesper Jonassen Grua til avisa.

Og siden det var russen som hadde rotet til, så bestemte russen seg for at de jammen måtte ordne opp igjen også.

Hadelands-russen satte i gang kronerulling til Elias. Og OA kan melde at beløpet strakk til slik at seksåringen fikk seg ny tråbil og sykkel. Russen som stakk av med guttens tråbil har betalt av egen lomme. Resten av skadene har Hadelandsrussen spleisa på. Pengene er nå vippsa fra russepresidenten til Elias’ mor.

Russen samlet inn 5000 kroner på Spleis. Foto: privat

LES OGSÅ: Nesten halvparten av russen opplever kjøpepress, og hver 4. har vært usikker på om de får bli med i russe-gruppe

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com