in

Russland trekker seg ut av viktig by

Foto: Twitter

Det russiske forsvarsdepartementet melder at de har trukket troppene sine tilbake fra jernbanebyen Liman øst i Ukraina, på grunn av faren for omringning. Ukrainske millitærkilder sier de har rykket inn i byen.

– Ukrainas luftbårne styrker går inn i Liman. Den ukrainske hæren vil ha en avgjørende stemme både i dagens og eventuelle fremtidige «folkeavstemninger», skriver det ukrainske forsvarsdepartementet i en melding som er lagt ut på Twitter.

Meldingen er også gjengitt av VG.


Lørdag morgen kom nyheten om at ukrainske styrker hadde omringet de russiske styrkene, som består av mellom 5000-5500 soldater. Noen timer senere kom meldingen om at ukrainske soldater var i ferd med å ta seg inn i selve byen.

Deretter opplyste russiske forsvarsmyndigheter at de russiske soldatene hadde trukket seg tilbake fra byen.

En video publisert av president Zelenskyjs stabssjef lørdag formiddag viser ukrainske soldater som klatrer opp på et militært kjøretøy med et ukrainsk flagg.

– Det er 1. oktober. Vi folder ut vårt flagg og planter det på vår jord. Liman vil være ukrainsk, hører man ifølge NRK en av soldatene si.

Nettavisen melder at guvernøren i det ukrainske fylket Luhansk, Sergei Haidai, lørdag morgen skriver på Telegram at 5000 russiske soldater er omringet i Liman.

– De ba kommandantene sine om å få forlate byen, men ble nektet.

Nå skisserer han opp tre valg for de russiske styrkene som fortsatt holder til i byen.

– De kan prøve å rømme, de kan alle bli drept, eller de kan overgi seg. Det er ikke mulig for russerne å forsyne styrkene med ammunisjon, eller å sørge for at de kan trekke seg trygt tilbake, skriver Haidai ifølge Nettavisen på Telegram.

Telegram er en meldingstjeneste som er populær i Russland og Øst-Europa.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

tina

Tina var død i 27 minutter. Da hun våknet igjen, skrev hun ned noe helt spesielt

Märtha og shaman

Krisemøter på slottet: Märthas prinsessetittel diskuteres